SOKÁIG SZOROS MECCSEN A LISTAVEZETŐÉ LETT A HÁROM PONT

Futsalcsapatunk sokáig szoros meccset játszott a Haladással, amely végül 6-1-re nyert.
Bár elsőre úgy tűnt, ismét leáll a futsal NB I, mégis folytatódhat a sorozat igaz, a csapatok 48 órával a mérkőzésük kezdete előtt, egyoldalúan, versenyügyi következmények nélkül (akár több alkalommal is) élhetnek a halasztás lehetőségével. A mérkőzéseket zárt kapuk előtt kell megrendezni.

Az élvonalbeli pontvadászat a második köréhez érkezett, jó hír volt, hogy gyakorlatilag teljes kerettel vághattunk neki a folytatásnak, ugyanakkor nagyon nehéz feladat várt ránk a listavezető Haladás otthonában.

A kapuban ezúttal Tóth Gyula állt, aki bravúrt bravúrra halmozott, a Nyírgyulaj ellen győztes gólt szerző Rábold Richárdot azonban a hetedik percben elvesztettük, aláfordult a bokája. A 10. percig remekül ment a védekezés, ekkor azonban Dróth Zoltán keresztpasszát Hajmási Milán a kapunkba lőtte.

Hat perccel később egy kapu előtti kavarodásból Darrieer volt eredményes, aztán a félidő végére átálltunk az öt a négyes játékra, amiből ziccerig jutottunk, de maradt a kétgólos előny a Haladásnál.

A szünet után – el kell ismerni – szenzációs gólt lőtt a hazai futsal legjobbja, Dróth Zoltán. Ezt követően sajnos Horváth Szabolcsot is elvesztettük sérülés miatt, majd ismét átálltunk az öt a négyre, amely egyre jobban ment. A 32. percben Büki Baltazár keresztpassza után Öreglaki Norbert szépített.

Benne volt a játékunkban az is, hogy 3-1-nél szorosabb is legyen a vége, innentől kezdve azonban igencsak pechesek voltunk. Gellérfi Sándor visszapassza centikkel elkerülte Bognár Bence lábát, a hátraguruló labda pedig az üresen maradt kapunkban kötött ki.

Négy perccel később újabb gólt kaptunk úgy, hogy nem állt Tóth Gyula a kapuban, egy kontra végén Milos Simic volt eredményes. A találkozó utolsó lényegi mozzanataként egy szabadrúgás-kombináció végén Hajmási újra eredményes volt.

A sokáig szoros találkozón így végül 6-1-re nyert a Haladás, de a különbség ezúttal nem tükrözi hűen a játék képét. Folytatás pénteken, a DEAC ellen, hazai pályán.

FÉRFI FUTSAL NB I, 10. FORDULÓ
HALADÁS VSE – FTC-FISHER KLÍMA 6-1 (2-0)
FTC: Tóth Gy. – Horváth, Sámson, Rábold, Hosszú – Nyerges (k), Gellérfi, Büki, Öreglaki, Fekete, Cseri, Érsek, Bognár, Milavecz. Megbízott vezetőedző: Machalek Attila
Gól: Hajmási (10., 38.), Darrieer (16.), Dróth (22)., Gellérfi (34. – öngól), Simic (38.), ill. Öreglaki (32.)

Share: