KILENC ÉS FÉL ÉV UTÁN ÚJRA FTC-ÚJPEST DERBI AZ NB I-BEN

Csaknem napra pontosan kilenc és fél év után pénteken újra FTC-Újpest rangadót rendeznek a futsal NB I-ben.

2011. április 4-e. Talán ezt a cikket olvasók között is vannak olyanok, akik emlékeznek még erre a dátumra. Azon az estén az Elek Gyula Aréna megtelt, a dobogóért harcoló csapatunk ugyanis a középmezőnyhöz tartozó Újpestet fogadta „A Derbin”.

A mieink kapuját már akkor is Tóth Gyula védte, de a mezőnyjátékosok között is voltak még a mostani csapathoz köthető futsalosok: pályára lépett Fekete Róbert, valamint az előző szezonig szintén nálunk játszó Temesi Norbert is, aki egy legendás kezdőötöst alkotott Kun Gáborral, Bita Lászlóval, Csopaki Istvánnal, valamint természetesen Tóth Gyulával.

Kiélezett első félidőt követően egy öngóllal mentünk előnyre, majd a második játékrészben Csopaki István duplázta meg előnyünket. „Zeze” aztán még kétszer betalált, így mesterhármasig jutott, és bár az Újpest szépíteni tudott, az utolsó szó is a miénk volt, egy gyönyörű Bita-szóló végén Horváth Ferenc is betalált.

Ezt követően egészen 2018. augusztusáig nem volt futsalderbi, akkor a másodosztályban csapott össze a két csapat. Az alapszakaszban otthon 4-2-re, idegenben 4-1-re, a rájátszásban előbb 7-2-re, majd 5-0-ra nyertünk.

Ha hozzávesszük a 2011-es, első futsalderbit, amit még a Pestszentimrei Sportkastélyban rendeztek meg, és 5-2-re győztünk, akkor elmondhatjuk, hogy a párharc történetének mindegyik mérkőzésén mi kerekedtünk felül, hatból hat a mérlegünk a lilák ellen.

Hatalmas szükségünk van a hetedikre, ugyanis eddig nagyon rosszul sikerült a szezonrajt, és pont nélkül állunk. A tavaly menetelő csapatunk eddig több sebből vérzett, most végre újra csaknem teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek, hiszen visszatér eltiltásából Büki Baltazár, valamint Rábold Richárd is felépült. Ellenfelünk sem kezdte jól az idényt, de hétfőn megszerezte első pontjait a Nyírgyulaj ellen.

Nincs is jobb alkalom arra, hogy mi is elinduljunk felfelé a tabellán, mint az Újpest elleni derbi! Ugyanakkor nagy szükségünk van a szurkolói biztatásra, ezért várunk mindenkit péntek este az Elek Gyula Arénába!

Érdemes időben érkezni, mert a nagy érdeklődés miatt a beléptetés a szokottnál hosszabb időt vehet igénybe. Bár nem kötelező, javasoljuk az egészségügyi maszk viselését!

FÉRFI FUTSAL NB I, 5. FORDULÓ
Elek Gyula Aréna
20.15 FTC-FISHER KLÍMA – ÚJPEST RFC

Share: