KÉTGÓLOS ELŐNYRŐL VESZÍTETTÜNK A NYÍRGYULAJ OTTHONÁBAN

Futsalcsapatunk az alsóházi rájátszás első fordulójában 5-3-ra kikapott a Nyírgyulaj vendégeként.
Csupán egy hét telt el azóta, hogy legutóbb Nyírgyulajban jártunk, akkor az alapszakasz utolsó mérkőzésén sajnos vereséget szenvedtünk, de az az eredmény már nem osztott, nem szorzott, így is maximális pontot vihettünk magunkkal az alsóházi rájátszásba.

Amelynek legnehezebb mérkőzésével kezdtünk, mivel bár a Nyírgyulaj az utolsó helyen várta a folytatást, két brazillal, Matheusszal és Luigivel erősített a rájátszásra, így az idegenbeli mérkőzés ellenük ismét nehéz kihívás elé állította a mieinket.

Az alapszakasz utolsó meccséhez képest számunkra kedvezően indult a találkozó. A 13. percben Harmati Tamás öngólja után egy perccel Büki Baltazár is betalált, így gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Ferencváros. A Nyírgyulaj nem igazán tudott mit kezdeni a jó játékunkkal és védekezésben is jól teljesítettünk, ezáltal a szünetben 2-0-ra vezettünk.

Ami viszont az első játékrészben működött, az a második félidőben száznyolcvan fokos fordulatott vett. A hazaiak korai szépítése után játékosunkat, Bognár Bencét kiállították, az emberelőnyt pedig szinte azonnal kihasználta a Nyírgyulaj. Nagy Bence egyenlítését követően a frissen igazolt Matheus megrúgta a harmadikat, így rövid idő alatt fordított a hazai csapat (3-2).

A három sokkoló gól ellenére gyorsan magunkhoz tértünk és Hosszú Ádám révén kiegyenlítettünk. Sokáig azonban nem örülhettünk, ugyanis kétszer villant a nyírgyulajiak másik brazilja, Luiggi és két góljával végleg, 5-3-ra eldöntötte a meccset. Sajnos nem bírtuk el az emberhátrányt és a gyorsan kapott három gól meghatározta a mérkőzés végkimenetelét.

Csüggedni azonban nincs idő, mivel február 25-én, csütörtökön 20.15-től az Újpestet fogadjuk a Népligetben.

FÉRFI FUTSAL NB I, RÁJÁTSZÁS, ALSÓHÁZ, 1. FORDULÓ
NYÍRGYULAJ KSE – FTC-FISHER KLÍMA 5–3 (0–2)
FTC: Tóth Gy. – Horváth Sz., Öreglaki, Fekete R., Hosszú
Gólszerzők: Csoma (24.), Nagy B. (31.), Matheus (36.), Luiggi (40., 40.) ill. Harmati (13., öngól), Büki (14.), Hosszú (37.)
Kiállítva: Bognár B. (30.)

Share: