FORDULATOS, KÜLÖNLEGES MÉRKŐZÉSEN VERTÜK AZ ARAMIST

Kétgólos előny után hátrányba kerültünk, de üreskapus gólokkal sikerült nyerni.

A kilenc év után újra a legjobb öt között szereplő futsalcsapatunk az első fordulóban szépen helytállt a címvédő és listavezető Berettyóújfalu ellen, ám a felsőház második fordulójában fontos mérkőzés várt a mieinkre a közvetlen rivális Aramis otthonában. Madarász János (akivel nemrég a Fradi TV-ben is megismerkedhettek) helyzetét nehezítette, hogy Büki Baltazár mellett Öreglaki Norbert sem volt bevethető eltiltás, míg Cseri Gergő és Temesi Norbert sérülés miatt.

Ez azonban nem látszott az első félidőben, hiszen Fekete Róbert 3. percben szerzett góljával hamar megszereztük a vezetést, majd Rábold Richárd találatával a 10. minutumban mér kétgólos volt az előnyünk.

A szünet előtt viszont hamar váltani tudott az Aramis, amely lehozta a kapusát, így emberelőnyben támadhatott, a taktika pedig egy ideig jól be is vált, hiszen Fekete Olivér és Fekete Márk találatával még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak (2-2).

Sőt, a második félidőben – továbbra is üres kapuval támadva – a fordítás is sikerült (3-2), miután Gál is eredményes volt. Az Aramisnak annyira bevált ez a felállás, hogy továbbra is erőltette azt, azonban erre ráfázott, ugyanis Bognár Bence egy percen belüt két üreskapus gólt is szerzett, ezzel újra a Fradinál volt az előny (3-4).

A 33. percben pedig Rábold szintén üres kapura rúgott gólt, így fordulatos, igazán különleges mérkőzésen a mieink győztek 5-3-ra. Ezzel megszerezték a felső házban az első sikerüket.

Férfi futsal NB I, felső ház, 2. forduló

Aramis-FTC-Fisher Klíma 3-5 (2-2)

Gólszerzők: Fekete O., Fekete M., Gál, ill. Rábold (2), Bognár (2), Fekete R.

Share: