Fantasztikus siker – legyőztük a listavezetőt!

A futsal NB I 8. fordulójában tartalékosan felálló csapatunk bombameglepetésre 3–2-re legyőzte hazai pályán a listavezető MVFC-Berettyóújfalut!

FÉRFI FUTSAL NB I, 8. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–MVFC-BERETTYÓÚJFALU 3–2 (1–0)
Elek Gyula Aréna
, 150 néző V: Czene-Joó, Kiss G., Török Zs.
FTC: Vámosi – Komáromi, Andorka, Keresztury, Birinyi – Sikur, Lak, Horváth B., Juhász, Dénes. Vezetőedző: Safar Tony
MVFC: Mezei – Rábl, Amílcar, Harmati, Trencsényi – Daróczi, Magyar Sz., Szabó P., Gál I., Nagy D., Rafael, László, Kondás, Kovács I.
G: Komáromi (1.), Juhász (25.), Horváth B. (39.), ill. Amílcar (24.), Gál I. (37.)

Sok nehézségünk volt a találkozó előtt, hiszen több állandó hiányzónk mellé még elvesztettük Safar Tonyt is, mivel játékos-edzőnket kiállították a Nyírgyulaj elleni találkozón. A találkozót így gyakorlatilag hat mezőnyjátékossal futsaloztuk végig.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, Komáromi Péter szerzett labdát, majd elhúzott a jobb oldalon, váratlanul kapura lőtt, a labda pedig a hálóban kötött ki (1–0)! Csapatkapitányunk így ismét betalált, parádés formában futsalozik az utóbbi hetekben.

Az első játékrészben gyakorlatilag nem jutott el nagy ziccerig a listavezető, a 15. percben volt először veszélyes lövésük a vendégeknek, de az is mellé ment, majd nem sokkal később ismét Komáromi volt a főszereplő, ezúttal azonban utolsó emberként tisztázott.

A második félidő elején ismét mi kerültünk ziccerbe, Keresztury Márton járt közel a gólhoz, a 24. percben azonban egy szöglet után Gomes Ricardo Amílcar hatalmas gólt lőtt kapásból a bal alsó sarokba (1–1).

Innen azt gondolhattuk volna, hogy ellenfelünk már kézbe veszi a találkozót, ám fél perccel később Juhász Tamás labdát szerzett, egy az egyben vezette a kapusra, akit egy csellel elfektetett, majd a rövidbe passzolt (2–1).

Vámosi Marcell folyamatos bravúrjainak köszönhetően tartottuk sokáig az előnyünket, amit növelni is tudtunk volna, de a végén mindig becsúszott néhány apró pontatlanság. Négy perccel a vége előtt öt a négyben támadott ellenfelünk, és Rábl János nagyszerű keresztpasszát Gál István vágta a kapuba (2–2).

A két válogatott játékos összehozta az egyenlítést, és bíztak benne, hogy a győzelem is meglehet, így továbbra is kapus nélkül támadtak. Volt azonban nekünk is egy válogatott gólszerző még a tarsolyunkban… A nemzeti csapatban múlt héten debütáló Horváth Benedek ugyanis a saját térfeléről a vendégek kapujába ívelte a labdát (3–2)!

A hátralévő percekben még kihagytunk egy kisbüntetőt, de mivel nagyszerűen védekeztünk, majd Vámosi bemutatott még egy földöntúli bravúrt, meg tudutk tartani az előnyünket. Bár minden előjel ellenünk szólt, 3–2-re legyőztük a listavezetőt, és nagyon értékes három pontot szereztünk!

Összefoglaló

FTC–MVFC 3–2

Éld át újra a Berettyóújfalu elleni diadal legszebb pillanatait! 🙂 💚

Közzétette: FTC Futsal – 2017. november 20.

 

Share:

Vélemény, hozzászólás?