ELKÉPESZTŐ DERBI, 16 GÓLLAL, IKSSZEL A VÉGÉN

Csaknem 10 év után újra FTC-Újpest derbit rendeztek a futsal NB I-ben, amely 8-8-cal ért véget.

Csaknem tíz év után rendeztek ismét derbit az élvonalban, ennek örömére szép számban érkeztek a szurkolók az Elek Gyula Arénába. Sajnos rosszul kezdtük a találkozót, Lucas Moreira már a második percben bevetette Tóth Gyula kapuját (0-1).

A Veszprém elleni mérkőzéssel ellentétben a korai gól nem fogta meg a csapatunkat és a szezon legjobb bő öt percét produkálta ezt követően Madarász János együttese. Három perccel később a nagyon harcos Fülöp Viktor jutalma volt az egyenlítő gól (1-1).

Két perccel később Öreglaki Norbert lőtt remek gólt, majd Bognár Bence talált be kisbüntetőből, utána pedig Büki Baltazár duplázott két perc alatt, így a 10. percben már 5-1 volt az eredményjelzőn. Nagyon úgy tűnt, innen már meglesz a meccs, ám a szünet előtt átállt az Újpest az öt a négyre, Ricardo Lineker és Nehéz Krisztián pedig szépíteni tudott (5-3).

A második félidőt ott folytatták a vendégek, ahol az elsőt abbahagyták, és Nehéz góljával egyre feljöttek (5-4). Húsz perc gólcsend után azonban a mieink is végre betaláltak, Horváth Szabolcs lőtt gólt, majd Bognár is betalált, így újra hárommal mentünk (7-4).

Az Újpest azonban ismét öt a négyben jött, Nehéz pedig hihetetlen napot fogott ki, újabb három gólt lőtt, ezzel kiegyenlítettek a lilák (7-7). Volt még azonban fordulat a meccsben, nem is egy! Büki újabb remekbeszabott góljával ismét előnybe kerültünk (8-7), majd ki is állítottak egy vendégjátékost.

Úgy tűnt, innen már tényleg nincs visszaút, ám az utolsó pillanatban egyenlített az Újpest (8-8), így el tudott vinni egy pontot. Hihetetlen és parádés hangulatú mérkőzésen sajnos nem lett meg az első sikerünk.

FÉRFI FUTSAL NB I, 5. FORDULÓ
FTC-FISHER KLÍMA – ÚJPEST RFC 8-8 (5-3)
FTC: Tóth – Sámson, Büki, Öreglaki, Bognár – Nyerges (k), Gellérfi, Horváth, Rábold, Fekete, Cseri, Hosszú, Fülöp, Milavecz. Vezetőedző: Madarász János
ÚJPEST: Tyukász – Lucas, Nehéz, Lineker, Sobral – Varsányi (k), Kavalecz, Németh, Fekete O., Fekete M., Bálint, Kulcsár, Józsa, Matyó. Vezetőedző: Póta Balázs
Gól: Lucas, Lineker, Nehéz (5), Sobral, ill. Fülöp, Öreglaki, Bognár (2), Büki (3), Horváth

Share: