7-1-ES GYŐZELEM – 9 ÉV UTÁN ÚJRA A FELSŐHÁZBAN!

Futsalcsapatunk 7-1-re legyőzte a Nyírgyulajt, ezzel a negyedik helyen végzett az alapszakaszban!
A háromhetes válogatott szünetet követően tudtuk, hogy ha megnyerjük a Veszprém elleni idegenbeli és a Nyírgyulaj elleni hazai mérkőzések közül az egyiket, akkor biztosan a felsőházban folytathatjuk. A Veszprém elleni döntetlen így nem segített ezen, meg kellett vernünk az alapszakasz záró fordulójában az előttünk álló Nyírgyulajt.

Ellenfelünk azonban hiába volt előttünk, négymeccses vereségi szériában volt, a harmadik helye már be volt biztosítva, és sok hiányzója volt sérülés vagy eltiltás miatt. Mi számítottunk tehát a mérkőzés esélyeseinek, mivel nekünk volt igazából csak tétje a találkozónak.

Ennek ellenére sajnos a vendégek kezdtek jobban, és Tóth Gyulának be kellett mutatnia több nagy bravúrt is, hogy ne kerüljünk hátrányba. Bognár Bence révén kétszer is megszerezhettük volna az előnyt a másik oldalon, ám ez végül csak a hetedik percben sikerült, Büki Baltazár okos visszapasszát Fülöp Viktor váltotta gólra (1-0).

Négy perccel később Büki kedvenc játszótársával, Bognárral játszott össze, és lőtt remek gólt (2-0), majd a 18. percben Fekete Róbert is megvillant, nagyszerű centermunkát végezve ballal lőtte ki a bal felső sarkot (3-0). Még ebben a percben ismét Büki volt a főszereplő, ám sajnos negatív értelemben, könyöklés miatt kiállították.

A félidő végét és a második játékrész elejét így emberhátrányban töltöttük, de remek védekezéssel és több Tóth-bravúrral megtartottuk az előnyt. Az öt a négyre átálló ellenfelünk a 22. percben azonban Nagy Bence révén szépített (3-1), így volt még miért izgulnunk a második félidőben.

Az idő közben a vízilabdameccsről megérkező Fradi-tábornak azonban nem kellett csalódnia. Bognár a 31. és a 32. percben is betalált (5-1), majd a 38.-ban Öreglaki is eredményes volt, és az utolsó előtti percben még Fekete is eljutott a duplázásig, kialakítva ezzel a 7-1-es végeredményt.

A szünetben ráadásul az is kiderült, hogy az Aramis kikapott a Berettyóújfalu otthonában, így nemcsak a felsőház, hanem a negyedik hely is meglett, ezzel pedig több pontot vihetünk magunkkal a rájátszásba.

Futsalcsapatunk kilenc év után végez ismét az NB I legjobb csapata között, 2011-ben ugyanis bronzérmet szereztünk, azóta nem szerepelt ilyen jól az együttesünk. Mióta Madarász János átvette a csapatot hat meccsen négy győzelem és egy döntetlen mellett csupán egy vereség volt a mérlegünk, a vezetésével sikerült ez a bravúr:

ott vagyunk a felsőházban!

FÉRFI FUTSAL NB I, ALAPSZAKASZ ZÁRÓ (18.) FORDULÓ
FTC-FISHER KLÍMA–NYÍRGYULAJ KSE 7-1 (3-0)
FTC: Tóth Gy. – Rábold, Büki, Fülöp, Bognár B. – Bajusz (k), Gellérfi, Fehér, Öreglaki, Fekete, Cseri, Hosszú, Lőrincz, Jenei. Vezetőedző: Madarász János
NYÍRGYULAJ: Opre – Nahornyi, Vass O., Nagy B., Kondás – Pallai (k), Dobó (k), Orosz D., Szabó Á., Sárga, Pazonyi, Baitsur. Vezetőedző: Lovas Norbert
Gól: Fülöp (7.), Büki (11.), Fekete (18., 39.), Bognár (31., 32.), Öreglaki (38.), ill. Nagy B. (22.)
Piros: Büki (18.)

Share: