Visszavágtunk az ősziért, győzelem Debrecenben!

  • 2018-01-12
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1321 Views

A futsal NB I 13. fordulójában visszavágtunk a DEAC-nak az őszi vereségért, Vattamány Dávid, Keresztury Márton és Karacs Dániel góljával háromgólos győzelmet arattunk Debrecenben.

FUTSAL NB I, 13. FORDULÓ
DEBRECENI EGYETEMI AC–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 0–3 (0–1)
Debrecen
, 400 néző. V: Zimonyi, Gál, Török
DEAC: Dobi – Kasuba, Esztergomi, Buka, Varga D. – Faragó (k), Bun, Szentes-Bíró, Tóth A., Kántor, Sándor, Szabó P., Györfi. Vezetőedző: Elek Gergő
FTC: Vámosi – Komáromi, Safar, Andorka, Keresztury – Karacs, Juhász, Horváth B., Dénes, Lak, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
G: Vattamány (10.), Keresztury (27.), Karacs (39.)

Fontos találkozóra készültünk, mert ellenfelünk ugyanannyi ponttal, de előttünk állt a forduló előtt, igaz, egy mérkőzéssel többet játszottak a debreceniek. Azért is szerettünk volna nyerni, mert az újonc egy utolsó perces góllal elhozta a három pontot az Elek Gyula Arénából az ősszel.

Nagyszerű volt a hangulat! (Fotók: Németh Andrea)

A találkozót (amire szép számú Fradi-szurkoló érkezett ki) mi kezdtük jobban, és az egész első félidőben több helyzetet dolgoztunk ki. A kihasználással megint voltak gondok, ám a vezetést így is meg tudtuk szerezni.

A tizedik percben Safar Tony löbbölte el a labdát a jobb oldalon, Vattamány Dávid pedig tökéletes ütemben találta el, és a léc alá lőtt (0–1). Vattamány így ott folytatta, ahol az előző meccsen, az Aramis ellen abbahagyta, hiszen akkor góllal zárta a meccset nyolc másodperccel a vége előtt.

Remek lövés, bombagól a vége

A második félidő elején feljavult a DEAC, nagy veszélyben így sem volt a kapunk, mert Komáromi Péter vezetésével nagyszerűen védekeztünk, Vámosi Marcell pedig ma is remekelt.

Érdekes, hogy éppen ebben az időszakban tudtuk növelni az előnyünket. A 26. percben Horváth Benedek egy gyönyörű csel után kapufát lőtt, nem sokkal később pedig Karacs Dániel passza után Keresztury Márton fejezte be okosan a kontrát (0–2), így Vattamány után ő is megszerezte szezonbeli második gólját.

Két gólunk mellett még összesen ötször eltaláltuk a kapufát, a legszebb jelenet az volt, amikor Safar indítása után Komáromi átemelte a kilépő kapust, de a labda a lécen csattant. Másfél perccel a vége előtt azonban sikerült bebiztosítanunk a győzelmet, ellenfelünk öt a négyes támadásából labdát szereztünk, Komáromi két védőt is megvert, majd a hosszúra lőtte a labdát, Karacs pedig nem hibázott (0–3).

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így három pontot vittünk haza. Mostani riválisunkat megelőzve feljöttünk a hetedik helyre a tabellán.

A meccsvégi ünneplés

A meccsvégi ünneplés

Közzétette: FTC Futsal – 2018. január 12.

Share:

Vélemény, hozzászólás?