Válogatott játékos érkezett, Apatini Márk a mienk!

  • 2018-07-31
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2613 Views

A Ferencváros nyerte az Apatini Márkért folytatott versenyfutást. Bár több kérője is volt a Veszprémből távozó játékosnak, nálunk folytatja a pályafutását. A válogatott futsalos úgy érzi, olyan célokért küzdhet itt, ami a többi lehetőségénél jobban motiválta. Legújabb igazolásunk boldogan nyilatkozott honlapunknak.

 

Apatini az Aramisban kezdte meg a futsalpályafutását, a budaörsieknél már 16 évesen felnőttbajnokin játszhatott az NB II-ben. Ezt követően a BME-hez igazolt, amelynek színeiben már az NB I-ben is pályára léphetett.

Az egyetemi csapatot a Dunaferr, a Dunakeszi, a Vasas és a Göcsej követte, az előző szezonban pedig az élvonalban ötödik helyen záró Veszprémben játszott. A 23 éves játékos a korosztályos válogatottakat követően korábban a felnőttek között is magára húzhatta a nemzeti címeres mezt, és az első mérkőzésén betalált a szlovákok hálójába.

„Több megkeresésem is volt a nyár folyamán, de örülök, hogy végül itt folytathatom a pályafutásom – mondta Apatini Márk az ftcfutsal.hu-nak. – Elsősorban a Ferencváros neve volt vonzó a számomra, megtisztelő lesz ebben a klubban játszani, és az sem mellékes, hogy a családban több fradista is van.”

„Magasztos célnak tartom, hogy itt az NB I-ért küzdhetek, nem akartam az élvonalban egy olyan csapatban játszani, amelyiket még nem látom stabilnak. Vonzóbbnak gondoltam, hogy a Ferencvárost segíthetem abban, hogy visszajusson az élvonalba.”

Apatini úgy érzi, olyan közösségbe került, ahol jó lesz a rutinos és a fiatal játékosok egyvelege. Egy kisebb sérülés miatt a héten még nem tudott a társakkal mozogni, ezért egyelőre csak a lelátóról nézi az edzéseket, de hamarosan a pályán is magára öltheti az FTC-címeres mezt.

Share: