Újabb hatalmas bravúr – döntetlen az ETO otthonában!

Csapatunk az MVFC-Berettyóújfalu legyőzése után újabb hatalmas bravúrt könyvelhet el, miután már 3–0-ra is vezettünk a címvédő, az UEFA Futsal Cup Final Four-jába bejutott RÁBA ETO ellen, 5–5-ös döntetlent értünk el Győrben!

FÉRFI FUTSAL NB I, 9. FORDULÓ
RÁBA ETO–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 5–5 (0–2)
Győr, Városi Egyetemi Sportcsarnok V: Tamási, Vass, Imrő
ETO: Alasztics – Klacsák, Gerard, Vas Á., Bognár B. – Klicsó (k), Szűcs Á., Papp B., Tama, Fábio, Álex, Juanra, Sáhó, Dávid
FTC: Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Keresztury – Sikur (k), Horváth B., Lak, Safar, Karacs, Juhász, Vattamány, Dénes. Játékos-edző: Safar Tony
G: Vas Á. (26., 30.), Juanra (27.), Fábio (38.), Birinyi (39. – öngól), ill. Horváth B. (14.) Komáromi (17., 21., 32.), Birinyi (36.)

 

A Berettyóújfalu elleni bravúros győzelmünk után még nehezebb feladat következett ezen a héten, amikor a Rába ETO otthonába látogattunk. Ellenfelünk ugyanis a hétvégén bejutott az UEFA Futsal Cup legjobb négy csapata közé, így egyértelmű várományosa volt a három pontnak.

Az első nagy helyzet ennek ellenére a mienk volt, Keresztury Márton lövését védte Alasztics Marcell. Az irányítás azonban a hazaiak kezében volt, így szükség volt Vámosi Marcell bravúrjaira, aki ezen a napon is parádésan védett.

A kilencedik percben már tehetetlen volt ő is, Álex passzáról azonban lemaradt Dávid Richárd. Nagyon érett az ETO-gól, ám az egyik utolsó pillanatos labdaszerzéséből Komáromi Péter megindult, előbb kiosztott egy kötényt, majd szöktette magát, beérte a labdát az alapvonal előtt, Horváth Benedekhez passzolt, aki egy csel után kilőtte a bal alsót (0–1)!

A Győr átállt az öt a négyes játékra, és három perccel később már betalált, de előtte szabálytalankodott. Komáromi pedig nagyon szemfüles volt, a szabadrúgást a saját ötöséről a kapuba ívelte (0–2)!

A második félidőben nem adtuk fel a gólszerzés lehetőségét, és egy kontrából növelni tudtuk előnyünket! Komáromi passzát Keresztury Birinyinek tette keresztbe, aki visszapasszolt Komáromihoz, kapitányunk pedig a léc alá lőtt, 0–3 állt az eredményjelzőn, senki sem akart hinni a szemének!

Az ETO ezt követően azonban összeszedte magát, egy távoli Komáromi-lövés a kapufán csattant, az ellentámadásból pedig Vas Ádám szépített (1–3). A 27. percben a folyamatosan kapus nélkül támadó győriek Juanra (2­–3) révén még közelebb kerültek, fél óra elteltével pedig egy újabb Vas-góllal egyenlíteni tudtak (3–3).

Nem estünk azonban össze a kapott góltól, és Komáromi harcossága ismét gólt eredményezett (3–4)! Óriási nyomás alatt voltunk, folyamatosan védekeznünk kellett az emberhátrányos helyzeteket, de egy újabb labdaszerzést követően Birinyi Balázs növelte előnyünket (3–5)!

Nagyon sok volt azonban még a hátralévő idő, az ETO pedig nagyszerűen játszotta az öt a négyet és előbb Fábio lőtt a léc alá (4–5), majd egy végigjátszott akció végén Birinyiről a mi kapunkba pattant a labda (5–5)

A mieink hősiesen védekeztek az utolsó másodpercekig, Vámosi bravúrt bravúrra halmozott, a három pontot nem sikerült megtartanunk, egyet azonban el tudtunk hozni Győrből! Az MVFC elleni siker után újabb hatalmas bravúrt értünk el!

Összefoglaló

ETO–FTC 5–5

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ! Éld át újra az ETO elleni bravúros pontszerzés legszebb pillanatait! Forrás: Rába ETO

Közzétette: FTC Futsal – 2017. november 28.

A teljes mérkőzés

 

Share:

Vélemény, hozzászólás?