Újabb dráma: megint hosszabbításban nyertünk!

  • 2018-06-07
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 3204 Views

A férfi futsal NB I 9. helyén végeztünk, mivel a Bőny elleni helyosztón újabb drámai meccsen, a hosszabbításban legyőztük ellenfelünket, így esélyünk van rá, hogy a Csömör ellen kiharcoljuk a bennmaradást!

FÉRFI FUTSAL NB I, HELYOSZTÓ, A 9. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–BŐNY-SZAVILL CONSULTING 3–2 (2–2, 0–0, 1–0)
Elek Gyula Aréna, 400 néző V: Farkas B., Szabó F., Szűcs L.
FTC: Tóth Gy. – Safar, Birinyi, Andorka, Horváth B. – Vámosi (k), Komáromi, Szabó Zs., Juhász, Jenei, Dénes, Keresztury, Bencze, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
BŐNY: Balikó – Pinczés, Zobák, Bogyó, Peczár – Takács N. (k), Kovács M. (k), Rajzinger, Nyíregyházky, Vas Á., Mógor, Bieder, Kis J.
G: Keresztury (13., 20.), Safar (43.), ill. Bogyó (4.), Bieder (19.)

Amint megírtuk újabb visszatérőink voltak erre a mérkőzésre Lejárt Komáromi Péter eltiltása, valamint Keresztury Márton, aki még a Nyírgyulaj elleni mérkőzésen törte el a kezét, most már könnyített rögzítésben tudta vállalni a játékot. A hétfői meccs legjobbja, Karacs Dániel ugyanakkor nem léphetett pályára, csakúgy, mint ellenfelünknél az eltiltás miatt kimaradó Harnisch Ákos.

Egy-egy nagy hiányzó volt tehát mindkét oldalon, éppen ezért a játék képe is pont ugyanolyan volt, mint az előző két találkozón – kiegyenlített. Újdonság volt azonban a korai gól: egy szögletet követően a középről érkező lövést még hárította Tóth Gyula, a kipattanóra azonban Bogyó Károly ért oda, és a kapuba lőtte a labdát (0–1).

A Bőny vezető gólja után átvettük az irányítást, és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Csak sajnos sorra ki is hagytuk őket… Egészen a 13. percig, amikor a kapuval szemben álló Keresztury lövés helyett egy okos kényszerítőt játszott meg Juhász Tamással, majd a léc alá pörgetett (1–1).

Két perc volt már csak a félidőből, de volt még izgalom. Safar Tonyt látták szabálytalannak a játékvezetők, Bieder Tamás pedig 12 méterről középről a kapunkba lőtt (1–2). Nem vonulhattak azonban előnnyel szünetre a vendégek, Komáromi szép passza után ismét Keresztury volt eredményes, okosan gurított a bal alsó sarokba (2–2).

A második félidőt egy kicsit visszafogottabban kezdték a csapatok. A játékrész első felének fő eseménye az volt, amikor Peczár Csaba lerántotta a ziccerben kilépő Vattamány Dávidot, de megúszta sárga lappal. A rendes játékidő, ahogy hétfőn, most sem hozott eredményt – jöhetett a hosszabbítás!

Ahol, ahogy hétfőn, most is hamar gólt lőttünk! Juhász szerzett labdát, Komáromihoz passzolt, majd visszakapta és lőtt, a labda a lécről a gólvonal környékére hullott, a kipattanót azonban Safar Tony bevágta, ez már biztosan gól volt (3–2)!

A hosszabbítás második fele is Kereszturyról szólt, aki kihagyott ugyan egy ziccert, de óriási elánnal védekezett, támadásban pedig egészen különleges megoldásokat mutatott be. A Bőny a végére átállt az öt a négyre, és harminc másodperccel a vége előtt Birinyi Balázs a kapu torkából tisztázott.

Megtartottuk tehát az előnyünket, és így van esélyünk rá, hogy kiharcoljuk a bennmaradást a Csömör ellen. Folytatás hétfőn, idegenben. Az sem lesz könnyebb feladat…

Share:

Vélemény, hozzászólás?