Szörnyű bíráskodás mellett megérdemelt győzelem a rangadón!

  • 2019-02-08
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 434 Views

A férfi futsal NB II alapszakaszának (számunkra) utolsó fordulójában 5–2-re legyőztük a Kartalt! 

FÉRFI FUTSAL NB II KELETI CSOPORT, 21. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – KARTAL SE 5–2 (2–0)
Elek Gyula Aréna V:
Leél-Őssy, Bátori, Nyekita
FTC: Bajusz – Öreglaki, Roni, Cseri, Temesi – Tóth Gy., Csanády, Soltész, Szabó Zs., Safar, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
KARTAL: Somogyi – Gregus, Barabás, Bánfalvi, Rajz – Tajti, Kecskés, Gerebenics, Sós, Héger, Vincze, Simon. Vezetőedző: Simon Péter
G: Öreglaki (6., 33.), Jenei (7.), Roni (31.), Szabó (35.) ill. Barabás (24.), Simon (26.)
K: Somogyi (33.), Kecskés (33.)

Tét nélküli találkozóra készültünk, mégis rangadó volt a Kartal elleni találkozó, különösen azért, mert a szezonbeli egyetlen vereségünket éppen mostani ellenfelünktől szenvedtük el. A 16 pontos különbséget sem lehetett így félvállról venni, ám a találkozót az elejétől kezdve mi irányítottuk.

A vendégek kapusa, Somogyi Marcell több bravúrt is bemutatott, a 6. percben azonban ő is tehetetlen volt, amikor Temesi Norbert és Öreglaki Norbert összjátéka után utóbbi bombázott a jobb felső sarokba (1–0).

Egy perccel később sarokrúgást végezhettünk el, a visszagurított labdából pedig Jenei Krisztián lőtt óriási gólt – ezúttal a másik felső sarokba (2–0). A második találatunk után feljavult a Kartal, de a vendégek nem tudták bevenni Bajusz Szabolcs kapuját.

A második félidő elején azonban igen, kicsit elaludt a védelmünk és egy oldalberúgást követően Barabás Miklós szépített (2–1). A játékvezetők kezéből kezdett kicsúszni a találkozó, és ahelyett, hogy elkerülték volna a felesleges szereplést, felküldték a lelátóra Felipe Matost. Két perccel később Gregus Richárd gyönyörű passzát váltotta közelről gólra Simon Bálint (2–2), ezzel egyenlített a Kartal.

Összeszedtük azonban magunkat és egy újabb szép támadás végén Roni Ribeiro visszavette a vezetést (3–2). Mind a két csapat öt-öt faulton volt, mind a két oldalra elmaradt egy-két szabálytalanság, a 33. perc azonban végleg eldöntötte a találkozót.

Ekkor ugyanis kiállították a szabálytalankodó vendégkapust, Somogyit, majd még abban a percben reklamálásért leküldték korábbi játékosunkat, Kecskés Istvánt is. A büntetőt Öreglaki bevágta (4–2), majd a kettős emberelőnyünk szimplára csökkent, és ebből is gólt lőttünk Szabó Zsolt révén (5–2).

Kár, hogy a játékvezetőkről szólt a találkozó, kiváló színvonalú meccsen összességében azonban megérdemelt győzelmet arattunk, így tetemes előnnyel nyertük az alapszakaszt. Az utolsó fordulóban szabadnaposak leszünk, így nyugodtan várhatjuk a folytatást a rájátszásban.

Share: