SZÉP GYŐZELEM, EGY LÉPÉSRE AZ ÉLVONAL!

Férfi futsalcsapatunk az első mérkőzésen 3-1-re legyőzte az ETO-t, ezzel egy lépésre került a feljutástól!
Az NB II döntőjének első mérkőzése várt gyakorlatilag ránk, hiszen a keleti és a nyugati csoport párharcának győztese feljut az NB I-be. Ellenfelünk nagyon erős kerettel, sok fiatallal, bő merítési lehetőséggel, valamint a sportág egyik korábbi legjobbjával, Juanrával (játékos-edzőként) érkezett az Elek Gyula Arénába.

Egy évvel ezelőtt szinte ugyanez a párharc zajlott le, akkor még Bőny néven játszott ellenfelünk, és akkor az NB I utolsó helyének elkerüléséért harcoltunk, most a feljutásért. Sokkal intenzívebben kezdődött a találkozó, mint az előző hetekben, amikor bajnokként úgy léptünk pályára, hogy már nem volt tétje számunkra a meccseknek.

A nagyobb iram azonban sokáig nem járt góllal, egészen a 11. percig, amikor Papp Zsombor egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést (0-1). A szerencsével azonban mi sem álltunk hadilábon, Roni Ribeiro oldalberúgása ugyanis Temesi Norbertről az ellenfél kapujába pattant (1-1).

A szünet előtt ráadásul a vezetést is megszereztük, Jenei Krisztián előbb kisbüntetőt rontott, miután összejött ellenfelünk hatodik faultja, ám a 19. percben javított, és az ő lövése kötött ki az ETO kapujában – igaz, kicsit megpattanta a labda (2-1).

Az első félidő végén le kellett cserélni a vendégek nagyszerűen védő kapusát, míg a mieinknél Tóth Gyula parádés napot fogott ki, bravúrt bravúrra halmozott!

A második játékrész aztán csak egy gólt hozott. Roni gyönyörű cselének köszönhetően létszámfölényben mehettünk a kapura a 27. percben, Temesi keresztpasszát pedig Jenei vágta a kapuba (3-1).

A végére kicsit elfáradtunk, de egy újabb gyönyörű Jenei-villanást követően játékosunk egy az egyben mehetett volna a vendégek kapusára, ám Tama Ádám lerántotta, így kiállították. Másfél percünk volt emberelőnyben betalálni, ez sajnos nem sikerült, de így is szép győzelmet szereztünk, és biztató helyzetben várhatjuk a másfél hét múlva, Győrben esedékes visszavágót.

NB II, RÁJÁTSZÁS, A FELJUTÁSÉRT
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – ETO SZC FUTSAL 3-1 (2-1)
FTC: Tóth Gy. – Soltész I., Roni, Cseri, Temesi – Bajusz (k), Bederna, Szabó Zs., Dávid, Karacs, Bertalan, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
ETO: Balikó – Pinczés, Szűcs, Püspök, Papp B. – Győrfi (k), Zobák, Kovács, Hegyesi, Kőfalvi, Tama, Papp Zs., Halmos, Juanra. Vezetőedző: Pál László
Gól: Temesi (17.), Jenei (19., 27.), ill. Papp Zs. (11.)

Share: