SOLTÉSZ-TRIPLA, KÉTGÓLOS ELŐNY AZ OSZTÁLYOZÓN

Férfi futsalcsapatunk 5-3-ra legyőzte a Szigetszentmiklóst az NB I-es osztályozó első mérkőzésén.
Az NB II keleti csoportját megnyertük, de a nyugati régió győztesét, az ETO-t nem sikerült legyőznünk, így osztályozó várt ránk az NB I utolsó előtti helyezettje, a Szigetszentmiklós ellen. Élvonalbeli ellenfelünk jobban, nagyobb elánnal kezdte meg a találkozót, ám a gólokat mi lőttük, így hamar előnybe kerültünk.

A harmadik percben egy gyönyörűen lejátszott kontra végén válogatott játékosunk, Soltész István talált be (1-0). Csupán egy percet kellett várnunk az újabb gólra, egy labdaszerzést követően Temesi Norbert volt kíméletlen ziccerben (2-0).

Hosszú gólcsendet követően Roni Ribeiro és Szabó Zsolt szép összjátékát követően utóbbi lőtt okos gólt (3-0), és bár erre jött egy gyors válasz Fülöp Viktor révén (3-1), a vendégek összeszedték a hatodik faultjukat, így kisbüntetőt végezhettünk el, Soltész István pedig ismét nem hibázott (4-1).

A parádés első félidőt követően a másodikra visszaestünk, a Szigetszentmiklós pedig alaposan feljavult, és hamar be is talált, Nagy Roland volt eredményes (4-2). A 33. percben Gergály Gyula lőtt gólt, így már csak egy volt a különbség közte (4-3).

Két perccel a vége előtt Fülöp Viktor a gólvonalon kezezett, egyből pirossal kiállították, így büntetőhöz jutottunk, amit Soltész István bevágott, így triplázott, ezzel 5-3-ra nyertünk és kétgólos az előnyünk a visszavágóra.

FÉRFI FUTSAL, OSZTÁLYOZÓ AZ NB I-ÉRT
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL 5-3 (4-1)
FTC: Tóth Gy. – Soltész I., Roni, Cseri, Temesi – Bajusz (k), Szabó Zs., Soltész D., Karacs, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
SZIGETSZENTMIKLÓS: Klicsó – Gál M., Gergály, Fülöp, Keresztury – Szabó Zs. (k), Dénesi, Nagy R., Sztraka K., Faragó, Varga B., Hamar, Sztraka P., Bognár. Vezetőedző: Somogyi Gábor
Gól: Soltész I. (3., 20.), Temesi (4.), Szabó Zs. (18.), ill. Fülöp (19.), Nagy R. (23.), Gergály (33.)
Piros: Fülöp (38.)

Share: