Sima siker az idegenbeli derbin is, újra legyőztük az Újpestet!

  • 2018-11-19
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 762 Views

Oda-vissza legyőztük az Újpestet, ugyanis az idegenbeli derbin is felülmúltuk lila-fehér riválisunkat! Öreglaki Norbert mesterhármast szerzett, 4–1-re nyertünk! Ebben a cikkben összefoglalónkat olvashatják.

FÉRFI FUTSAL NB II KELETI CSOPORT, 12. FORDULÓ
ÚJPEST FC-220 VOLT–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 1–4 (1–1)
Budakalászi Sportcsarnok V: Wittner, Ibriksz, Szabó D.
ÚJPEST: Horváth G. – Kavalecz, Bakay, Póta, Illovai – Joó (k), Graeser (k), Szabó Zs. T., Héger, Péter, Nagy D., Flaisz, Horváth L., Matyó. Játékos-edző: Póta Balázs
FTC: Tóth Gy. – Soltész I., Öreglaki, Roni, Cseri – Bajusz (k), Csanády, Bita, Szabó Zs., Apatini, Kecskés, Németh G., Temesi. Vezetőedző: Felipe Matos
G: Szabó Zs. T. (19.), ill. Roni (17.), Öreglaki (23., 31., 32.)

Az első fordulóban az Elek Gyula Arénában már összecsapott egymással a két együttes, akkor 4–2-es győzelmet arattunk. Azóta egy döntetlen és egy vereség mellett az összes találkozónkat megnyertük és vezetjük az NB II Keleti csoportjának tabelláját, míg a lila-fehérek a hatodik helyen állnak.

Az előző találkozó óta az Újpesthez visszatért több rutinos játékos is. Mi is erős kerettel vághatunk neki a találkozónak, többen is visszatértek, ám két hiányzónk van, az elmúlt hetekben nagyszerű formában játszó Jenei Krisztián, valamint Safar Tony. A Dunaferr ellen nagyszerűen futsalozó Soltész István ezúttal bekerült a kezdőcsapatba.

Az első félidőben teljesen beszorítottuk ellenfelünket a kapuja elé, ám sokáig csak a kapufát találtuk el, vagy a hazaiak kapusa védett nagyokat. A 17. percben aztán meglett a vezetés, Bita László adott álompasszt Roni Ribeirónak, aki a kilépő kapus lába között az újpesti kapuba lőtt (0–1).

A 19. percben az Újpest kapitánya, Szabó Zsolt Tamás egyenlített szabadrúgásból (1–1), de a második félidő elején Öreglaki Norbert, a góllövőlista éllovasa visszaszerezte a vezetést (1–2).

A 31. percben Soltész szerzett nagyszerűen labdát, majd rávezette a védőjére, de a lehető legjobb pillanatban passzolt Öreglaki elé, aki a kilépő kapus fölött átpörgette a labdát, ami a kapuban kötött ki (1–3), gyönyörű gól volt! A gólkirály-jelölt ráadásul egy perccel később újabb gólt lőtt (1–4). A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így az idegenbeli derbit is megnyertük!

Percről percre tudósításunk itt!

Share: