Reményteljes a jövőnk – sok a pozitívum az NB III-as szezon végén

Hétfőn a mieink, szerdán pedig az egész budapesti osztály számára véget értek a futsal NB III küzdelmei, amelyben igencsak fiatal csapattal vettünk részt, és szépen helytálltunk – csupán a befejezés miatt van okunk szomorkodni. Szezonértékelő.

Idén először volt NB III-as keretek között megszervezett bajnokság futsalban, amelyben csapatunkat többnyire az U17-es és U20-as gárdánk játékosai alkották. Utóbbi együttesből Horváth Benedek csupán az első mérkőzésen lépett pályára, három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a Hidegkút elleni sikerből (4–2), utána az NB I-es, utánpótlás- és immár felnőttválogatott szereplések élveztek előnyt nála.

Az idősebbek közül Kántor Barnabás (12 meccsen), Laucsek Csaba (8), Dénes Márk (1) és Bencze Norbert (1) szerepelt, de amikor ők nem voltak, több alkalommal előfordult még az is, hogy a keretünk átlagéletkora nem érte el a 18 évet!

A második fordulóban a Budapest Police SE-t győztük le 8–3-ra hazai pályán, ennek a találkozónak a végén már duplázott Rónaszéki Botond, aki ezzel kinyitotta a gólzsákot, és végül 14 meccsen szerzett 17 találatával házi gólkirály lett, megelőzve a 13 gólos Fehér Dánielt és a 11-ig jutó Kántort.

A harmadik fordulóban játszottuk a szezon legnehezebb mérkőzését a bajnokság legrutinosabb csapatával, a végül a csoportot megnyerő Városgazdával (4–6), és itt is csak szoros vereséget szenvedtünk. Hamar tudtunk azonban javítani, a Romhány II-t (6–4), a Rákospalotai Reactort (7–4) és a Szent István SE-t (6–0) is legyőztük, majd a La Escuela (4–6) állított meg minket, az újonccsapattal rossz emlékű mérkőzést játszottunk. Az őszi szakaszba még a BME II legyőzése (7–4), valamint a TF II-vel játszott 8–8-as, remek színvonalú találkozó fért bele.

A tavaszi szezont ugyanúgy indítottuk, mint az őszit – 4–2-re legyőztük a Hidegkúti SC-t, ami azt jelentette, hogy oda-vissza felülmúltuk ellenfelünket, így külön is fájó, hogy a végén előttünk végeztek egy helyezéssel. A Budapest Police SE idegenben sem okozott gondot (7–1), azonban a Városgazda otthon is legyőzött minket (1–3).

Ahogy ősszel, most is egy hárommeccses győzelmi széria következett, a Romhány II-t (9–4), a Rákospalotai Reactort (6–2) és a Szent István SE-t (8–6) is legyőztük, igaz, az utóbbi meccsen már látszódtak a problémák. A La Escuelától egy jóval sportszerűbb meccsen idegenben is kikaptunk (3–4), de ez még belefért volna, meglehetett volna a dobogó, ám a BME II-től váratlan vereséget szenvedtünk (5–8), a TF II ellen pedig az öt a négyes játék sem segített (5–11), így a negyedik helyen zártunk.

A rossz zárás ellenére több pozitívumról is be tudunk számolni. Említettük már a korosztály legkiemelkedőbb játékosát, a felnőttválogatott Horváth Benedeket, de rajta kívül az U20-asok közül az ősszel Jándék Csaba, a tavasszal pedig Bajusz Szabolcs is bemutatkozott az NB I-es csapatban.

Érdemes még külön megemlíteni ismét a házi gólkirály Rónaszéki Botondot (akinek már az U18-as válogatottban is van gólja), a 13 találatig jutó Fehér Dánielt, valamint a 17 évesek közül Juhász Donátot és Csóh Patrikot, akik nagypályás karrierjüket is építik, de ha a futsal mellett döntenek, akkor is szép jövő várhat rájuk.

Fiataljaink számára így már csak az utánpótlás-bajnokságok maradtak a megmérettetésre, U20-asaink öt fordulóval a vége előtt csupán egy ponttal vannak lemaradva az éllovas Haladástól, míg U17-eseink a negyedik helyen állnak az első osztályban.

Share:

Vélemény, hozzászólás?