Rémálomszerű kezdés után Öreglaki vezetésével fordítottunk

  • 2018-09-14
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2023 Views

A férfi futsal NB II 3. fordulójában már háromgólos hátrányban is voltunk az MVFC-Berettyóújfalu II ellen, ám végül 4–3-as győzelmet értünk el hazai pályán.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, 3. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–MVFC-BERETTYÓÚJFALU II 4–3 (0–2)
Elek Gyula Aréna V:
Czene-Joó, Kiss G., Nyekita B.
FTC:
Tóth Gy. – Bita, Temesi, Öreglaki, Roni – Bajusz (k), Szabó Zs., Cseri, Apatini, Németh G., Safar, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
MVFC:
László M. – Nagy S., Békési, Nagy I., Kártik – Sándor M. (k), Fülezsdi, Moga, Sipos, Jakab, Tömöri. Játékos-edző: Nagy István
Gól:
Öreglaki  (25., 26., 32.), Temesi (30.), ill. Tömöri (6.), Kártik (9.), Sipos (24.)

Két győzelemmel kezdtük a szezont, az Újpest hazai legyőzése után idegenben, a Nyírbátor otthonában is magabiztos győzelmet szereztünk. Ellenfelünk eközben csupán egy mérkőzést játszott le, az első fordulóban szoros meccsen 2–1-es  vereséget szenvedett a Kartaltól, a másodikban pedig szabadnapos volt.

A mieink újra igencsak erős kerettel vágtak neki a találkozónak, Felipe Matosnak bőven volt lehetősége válogatni a kerethirdetés előtt, és most lehetőséget adott az NB III-ban, a második csapatunkban hat gólt szerző Németh Gábornak.

A mérkőzés azonban nem úgy kezdődött a számunkra, ahogy szerettük volna, nagyon álmosan futsaloztunk, Roni Ribeiro két nagy ziccert is elpuskázott, ez pedig a másik oldalon megbosszulta magát, Tömöri Patrik megszerezte a vezetést (0–1). Három perccel később ráadásul Kártik Zsombor szabadrúgásból megduplázta a vendégek előnyét (0–2).

Ezt követően legalább valamivel feljebb kapcsoltunk, de gólokban ez sem mutatkozott meg, Jenei Krisztián és Temesi Norbert járt közel a találathoz, ám mivel betalálni nem tudtak, maradt a kétgólos hátrányunk.

Ami aztán háromra nőtt a második játékrész elején, amikor Sipos Robin lőtt Tóth Gyula kapujának jobb alsó sarkába (0–3). A háromgólos hátrányban végre felébredtünk, és vezettünk is egy gyönyörű támadást, Roni azonban két méterről sem tudott az üres kapuba gurítani.

Megtette ezt Öreglaki Norbert, aki két perc alatt két gólt szerezve hozta vissza a csapatot a meccsbe, az elsőnél Jenei és Temesi összjátéka előzte meg a helyzetet, a másiknál pedig Roni remek egyéni megmozdulása után volt eredményes 10-es játékosunk (2–3).

Fél óra elteltével Tóth Gyula kiváló kidobását vette át hibátlanul Temesi, majd a bal alsóba lőtt, így kiegyenlítettünk (3–3). Két perccel később pedig újra jött Öreglaki, aki megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját (4–3), fordítottunk!

Játékosunk ezzel a góllövőlista élére állt, és újabb találattal növelhette volna előnyét, ám a kisbüntetőből már nem tudott eredményes lenni. Ha nehezen is, de meglett a harmadik meccsünkön a harmadik győzelem, ezzel továbbra is vezetjük az NB II Keleti csoportjának tabelláját.

A teljes mérkőzés

Share: