Nyolc másodperccel a vége előtt jött az egyenlítés!

  • 2018-01-05
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 655 Views

A férfi futsal NB I 12. fordulójában sokáig vezettünk az Aramis ellen hazai pályán, de a budaörsiek fordítani tudtak a második félidőben. Nyolc másodperccel a vége előtt azonban a budaörsiek korábbi játékosa, Vattamány Dávid megmentett nekünk egy pontot.

FÉRFI FUTSAL NB I, 12. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–ARAMIS SE 2–2 (1–0)
Elek Gyula Aréna,
300 néző. V: Tamási P., Wittner, Kiss G.
FTC: Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Horváth B. – Laucsek (k), Safar, Karacs, Juhász, Jándék, Dénes, Keresztury, Lak, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
ARAMIS:
Soós A. – Sámson, Póta, Sivák, Boznánszky – Isztolyka (k), Szabó Á., Kulcsár G., Büki, Frankovszky, Cseri, Frank, Bognár, Fekete O. Játékos-edző: Frank Tamás
G: Karacs (5.), Vattamány (40.) ill. Boznánszky (31.), Bognár (34.)

 

FTC–Aramis összecsapás nyitotta meg 2018-at, de a két csapat nem először, már harmadik alkalommal találkozott a szezonban. Eddig kétszer kellett Budaörsre utaznunk, a bajnokságban kikaptunk Frank Tamáséktól, a kupából azonban kiütöttük mostani ellenfelünket – éppen az előző év végén.

Nehezebb meccsre számítottunk, mint a legutóbb, mert visszatérhettek az Aramis hiányzói, nálunk pedig egy kulcsjátékosra nem számíthatott Safar Tony, Andorka Kristóf betegen is megpróbálta a játékot, de hamar kiderült, hogy nem fog menni.

A vezetést mi szereztük meg, már az ötödik percben előnybe kerültünk Karacs Dániel szemfüles találata révén (1–0). Kevés ziccerig jutottak el a csapatok az első félidőben, az újabb nagy helyzetre a játékrész végéig kellett várnunk, Karacs kiváló passza után Keresztury Márton rontott ziccert.

Nem sokkal később Safar Tony járt közel a gólhoz, a másik oldalon pedig Vámosi Marcell mentett hatalmasat, de a szünetig maradt az 1–0. A második félidő elején még két kulcsjátékosunkat elvesztettük, Birinyi Balázs és Komáromi Péter is megsérült, utóbbi azonban a hajrára vissza tudott állni.

Fél óra elteltével az Aramis átvette az irányítást, Vámosinak kellett bemutatnia több védést, de a 31. percben egyenlíteni tudtak a vendégek, egy szöglet után Boznánszky Gábor volt eredményes (1–1), majd Sámson Zoltán bombagóljával már a vezetést is átvették (1–2).

Három perccel a vége előtt átálltunk öt a négyes játékra, így végre mi irányítottunk, közel is voltunk az egyenlítéshez, de Safar Tony lövése a kapufáról kifelé jött, és Vattamány Dávid is elrontotta ziccerét.

Nyolc (!) másodperccel a vége előtt azonban be tudtunk találni, Vattamány gyorsan javította hibáját, és távolról a kapuba lőtt, kialakítva ezzel a 2–2-es végeredményt. Igazságos döntetlen született, mert az első játékrészben mi, a másodikban ellenfelünk futsalozott jobban. Kiváló mérkőzés volt.

Összefoglaló

FTC–Aramis 2–2

FTC–ARAMIS – GÓLÖSSZEFOGLALÓ ️⚽️⚽️⚽Szó szerint a végletekig kiélezett találkozó volt!

Közzétette: FTC Futsal – 2018. január 7.

Share:

Vélemény, hozzászólás?