NEM SIKERÜLT A BRAVÚR A TAVALYI BAJNOKI DÖNTŐS ELLEN

Férfi futsalcsapatunk 5-2-es vereséget szenvedett az előző idény másodikjától, a Haladástól.
Az NB I-be visszajutó futsalcsapatunk nagyszerűen kezdte a szezont, hiszen hazai pályán a Csömört, majd idegenben az Aramist is legyőzte. Az első két fordulóban ráadásul csak mi tudtunk hat pontot szerezni, ezzel az élre álltunk.

Az igazán nagy bravúr azonban az lett volna, ha a harmadik forduló végére is hibátlanul állunk, ehhez az kellett volna, hogy legyőzzük az előző szezon bajnoki döntősét, a második helyen végző Haladást, amely kiváló légiósok mellett a hazai futsal legjobbját, Dróth Zoltánt is felvonultatta soraiban.

Ennek ellenére mi kezdtük jobban a találkozót, a 3. percben Rábold Richárd kiváló keresztpasszát Gergály Gyula gyönyörű mozdulattal, sarokkal pörgette a léc alá (1-0)! Hat perccel később jött a válasz, ez sem volt csúnya, Milos Simic óriási gólt vert a kapunkba (1-1).

A 16. percben pedig előnybe is kerültek a vendégek Dróth révén (1-2), de szinte azonnal egyenlítettünk, egy újabb Rábold-gólpasszt ezúttal Büki Baltazár váltott gólra (2-2), a szünetre így döntetlennel mentünk.

A második félidőben azonban már nem tudtuk tartani a lépést esélyesebb riválisunkkal szemben. Dróth hamar visszaszerezte a vezetést a vendégeknek (2-3), majd Vas Ádám távoli góljával már kettővel ment a Haladás (2-4).

A 30. percben Hajmási Milán is betalált, kialakítva ezzel a 2-5-ös végeredményt. Csapatunk így a harmadik bajnokiját már nem tudta megnyerni, de nincs szégyenkeznivalója. Pénteken újabb nehéz feladat vár ránk, amikor a bajnoki címvédő MVFC-Berettyóújfalu otthonába látogatunk.

FÉRFI FUTSAL NB I, 3. FORDULÓ
FTC-FISHER KLÍMA – HALADÁS VSE 2-5 (2-2)
FTC: Tóth Gy. – Öreglaki, Gergály, Fülöp, Bognár – Bajusz (k), Gellérfi, Rábold, Büki, Fekete, Cseri, Temesi, Óhidi. Szakmai igazgató: Roni Ribeiro
HALADÁS: Alasztics – Hajmási, Simic, Moura, Dróth – Gyimesi (k), Melo, Horváth P., Sipos, Gerencsér, Péter, Vas Á., García M., Vidák. Vezetőedző: Juanra Calvo
Gól: Gergály (3.), Büki (16.), ill. Simic (9.), Dróth (16., 22.), Vas Á. (25.), Hajmási (30.)

Share: