Nem sikerült a bravúr a kupában

  • 2019-01-06
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 400 Views

A női futsal Magyar Kupa negyeddöntőjében kikaptunk idegenben az első mérkőzésen az NB I élcsapatától, a Hajdúböszörménytől.

NŐI FUTSAL MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE – FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 5-0
Hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpont V: 
Takács I., Vilmányi, Dávid A.
HTE: Torma – Bokor, Pádár, Kota, Tell – Nagy A., Folk, Mogyorósi, Madzin, Nagy M., Benkő, Szilágyi M.
FTC: Móczik – Gruber, Horváth F., Haraszti, Bernhardt – Kókány, Nyéki, Kerekes, Kovács Sz.
G: Mogyorósi (8.), Tell (11.), Pádár (14., 36.), Kota (26.)

Az előző fordulókban fogta a kezünket Fortuna a Magyar Kupában, mivel az első körben erőnyerők voltunk, a másodikban pedig visszalépett az ellenfelünk. A legjobb nyolc között azonban már nehéz feladat várt az NB II-ben hibátlanul listavezető csapatunkra, az NB I élcsapatát, a Hajdúböszörményt kaptuk.

Az első mérkőzésen ráadásul idegenben kellett helytállnunk. Ennek ellenére jobban kezdtük a találkozót ellenfelünknél, ki tudtunk dolgozni helyzeteket is, de sajnos nem tudtuk őket gólra váltani. Megtette helyettünk ellenfelünk, amely a 8. percben Mogyorósi Zsuzsanna révén előnybe került, majd három perccel később Tell Zsófia is betalált (2-0).

A szünet előtt a hazai futsal egyik legrutinosabb játékosa, az 500. mérkőzéséhez közelítő Pádár Anita is betalált (3-0). A mieink leginkább kontrákból tudtak próbálkozni, de nem jöttek a gólok, elsősorban a helyzetkihasználásban ütközött ki az osztálykülönbség.

A 26. percben Kota Gabriella is betalált (4-0), így már négygólos volt a hazaiak előnye, Móczik Alexandra pedig óriási bravúrok sorával akadályozta meg ellenfelünket, hogy tovább növelje előnyét. A 36. percben azonban ő is tehetetlen volt Pádár megoldását követően, aki így beállította az 5-0-s végeredményt.

Csapatunk tisztesen helytállt ezen a mérkőzésen, de a nagy különbséget nem tudták jelentősen csökkenteni, így nehéz helyzetből várjuk a visszavágót, amit január 26-án rendezünk meg a Népligetben.

Share: