Nagyon nehéz helyzetben

  • 2018-06-01
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2447 Views

Elvesztettük a 9. helyért, így a bennmaradás reményéért folytatott párharc első mérkőzését. Hazai pályán egygólos vereséget szenvedtünk az utolsó pillanatban a Bőnytől.

 FÉRFI FUTSAL NB I, HELYOSZTÓ, A 9. HELYÉRT
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–BŐNY-SZAVILL CONSULTING 0–1 (0–0)
Elek Gyula Aréna, 300 néző V: Kovács G., Kiss G., Leél-Őssy
FTC: Tóth Gy. – Safar, Komáromi, Andorka, Horváth B. – Vámosi (k), Birinyi, Juhász, Dénes, Bencze, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
BŐNY: Balikó – Harnisch, Vas Á., Bogyó, Peczár – Kovács M. (k), Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Mógor, Zobák, Bieder, Kis J.
K: Komáromi (39.)
G: Vas Á. (40.)

Amint beharangozó cikkünkben írtuk, ellenfelünk alaposan megerősödött a tavasszal, a csapatba Vas Ádám és Harnisch Ákos, a kispadra Kis János érkezett. A mieinknél a kérdéses játékosok közül Vattamány Dávid és Birinyi Balázs tudta vállalni a játékot, Karacs Dániel azonban nem. Az MTK nagypályás csapatához távozó játékosunkat a mérkőzés előtt emlékplakettel búcsúztattuk el.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de többnyire mi irányítottunk. A legnagyobb helyzetbe Andorka Kristóf került, pörgetése kapu mellé tartott, Juhász Tamás már nem tudta a kapuba fejelni. A játékrész legnagyobb ziccere azonban a Bőnyé volt, Tóth Gyula hatalmas bravúrral hárított, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

A második félidő elején Harnisch villant kétszer, de a befejezése pontatlan volt. A 27. percben mindkét oldalon ziccer alakult ki, Vattamány szépen fordult le, így kontrázni tudott, a centerezése azonban pontatlan volt Birinyinek. A másik oldalon Bogyónak volt két veszélyes lövése, az első a kapufán csattant, a másodikat Tóth védte újabb bravúrral.

Ahogy közeledett a rendes játékidő vége, egyre kiélezettebb lett a csata, kicsit óvatossá vált mindkét csapat, túl nagyot kockáztatni egyik sem mert. Vas Ádám óriási ziccerben rontott, a másik oldalon egy védekezési hibát követően pedig Komáromi Péter került ziccerbe, a játékvezető azonban érthetetlen módon faultot fújt. Az ítélet után kapitányunk elvesztette a fejét, és két sárga lappal kiállították.

Az emberelőnyből két ziccert alakított ki a Bőny, az elsőt Tóth hatalmas bravúrral védte, a másodikat azonban Vas Ádám a kapuba passzolta egy perccel a vége előtt (0–1). Győzelmével ellenfelünk került lépéselőnybe, így hétfőn muszáj nyernünk idegenben, különben elbúcsúzunk az élvonaltól.

Share:

Vélemény, hozzászólás?