Megint visszahoztuk a sírból – fordítás háromgólos hátrányból!

  • 2018-10-26
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 600 Views

Háromgólos hátránnyal mentünk a szünetre a Kistarcsa ellen a férfi futsal NB II Keleti csoportjának 9. fordulójában, de remek második félidővel megfordítottuk a találkozót.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, 9. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – KISTARCSAI VSC 4-3 (0-3)
Budapest,
Elek Gyula Aréna V: Zimonyi, Tiringer, Urgyán
FTC: Tóth Gy. – Bita, Öreglaki, Cseri, Kecskés – Bajusz (k), Csanády, Szabó Zs., Apatini, Safar, Soóky, Temesi, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
KISTARCSA:
Ribai – Mezőfalvi, Dolhai S., Dolhai G., Mezőfalvi – Arany (k), Szatmári, Dolhai M., Angyal, Dávid P.
Gól:
Apatini (21.), Szabó Zs. (31., 37.), Bita (36.), ill. Angyal (6.), Dávid P. (12.), Mezőfalvi (14.)

A hetedik helyezett Kistarcsa látogatott az Elek Gyula Arénába, így papíron könnyű mérkőzés várt ránk. Nem arra készültünk, nem arra számítottunk, ami az első félidőben történt, nem volt elég, hogy nem tudtunk betalálni, ellenfelünk megtette háromszor is.

Egy felívelt labdát követően Dolhai Máté emelte keresztbe a labdát és Angyal Zoltán fejesével került előnybe a Kistarcsa (0-1). Felipe Matos időt kért, de utána szinte rögtön nőtt a vendégek előnye, Mezőfelvi Loránd középre lőtt labdáját Dávid Péter becsúszva lőtte a kapunkba (0-2). A szünet előtt Mezőfalvi maga is eredményes volt, Öreglaki Norbert eladott labdáját lőtte távolról a kilépő Tóth Gyula alatt a kapunkba.

Az első félidőnk nem először sikerült gyengébben, ennek legalább annyi pozitívuma volt, hogy nem ismeretlen helyzettel találkoztunk, hiszen tudtuk, korábban is sikerült már talpra állnunk, ezért bízhattunk benne, hogy most is sikerül. Még ha az első játékrész végén az öt a négyes támadásunk nem is hozott eredményt.

Az eddig valamivel kevesebb lehetőséghez jutó Apatini Márk kezdte el visszahozni a mieinket a sírból, egy távoli, ballábas lövése kötött ki a vendégek kapujában – igaz, ehhez némi szerencsére is szüksége volt (1-3).

Ismét öt a négyben támadtunk, és Bita László gyönyörű keresztpasszára Szabó Zsolt érkezett (2-3). Ahogy a Kistarcsánál, nálunk is a második asszisztot jegyzőből lett a harmadik gól szerzője, Jenei Krisztián passzát Bita vágta a kapuba, ezzel egyenlítettünk (3-3). Folytattuk a támadást öt a négyben, és Szabó Zsolt újabb gólja már azt jelentette, hogy előnybe kerültünk!

Sőt, Öreglaki is betalált, de a játékvezető visszafújta, mert a labda elhagyta a pályát az oldalvonalon. Az utolsó percekre ellenfelünk is átállt a kapus nélküli támadásra, de nem volt eredménye. Nagyon nehézkesen, de hoztuk a három pontot, így a csoport többi, hétfői meccse előtt kilencpontosra növeltük az előnyünket a tabella élén.

Share: