Megható pillanatok – emléktornán jártunk

  • 2017-12-31
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 3263 Views

Csapatunk az év végén emléktornán vett részt Kelebián, ahol megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, majd egy jó hangulatú emlékmérkőzést követően fogadhattuk a helyiek vendégszeretetét.

Augusztus végén tragikus esemény történt, amikor Andróczki Máté autóbalesetben életét vesztette. A 19 éves futballista számára így már nem adatott meg a lehetőség, hogy csapatával a területi futsalbajnokságban pályára léphessen.

Nincs is fájóbb annál, mint ha valakinek el kell temetnie a saját gyermekét. Ebben a helyzetben nem is volt kérdés, hogy amikor meghívást kaptunk a Máté tiszteletére, hagyományteremtő céllal, a 20. születésnapján megrendezett emléktornára, igent mondunk a kérésre. Bár vendéglátóink nagyon hálásak voltak nekünk, hogy részt vettünk az eseményen, számunkra volt megtisztelő a lehetőség.

Az emléktorna fő mérkőzése a Kelebia–FTC futsalmeccs volt, amelyre megtelt a helyi sportcsarnok. A találkozó előtt Machalek Attila csapatmenedzser átadott egy Fradi-mezt Máté szüleinek, amin az általa viselt 9-es szám volt, majd részvétét nyilvánitotta ki a családtagok számára.

Ezt követően a kelebiaiak feltűzték a kiakasztott 9-es számú mezre a csapatkapitányi karszalagot, majd közösen elénekeltük a Nélküled című számot.

Megható pillanatok voltak…

A mérkőzés aztán közönségszórakoztató összecsapást hozott, 15 gólt is láthattak a kilátogató nézők. NB III-ban szereplő ellenfelünk szépen helytállt ellenünk, az első félidőben többször is vezettek, majd a második félidőben is vissza tudtak jönni a meccsbe. A végjátékban azonban a négy gólt szerző Andorka Kristóf vezérletével a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést, amit végül 9–6-ra megnyertünk. Rendkívül jó hangulatú és sportszerű találkozó volt, méltó az emlékezésre.

A találkozó után a két csapat összeállt egy közös fotóra, majd egy közös vacsora keretében beszélgethettünk még. Jó volt látni, ahogy a szülők beszéltek Mátéról. Bár nem ismerhettük őt, megtudhattuk, hogy igazi életvidám srác volt, aki imádta a focit, a futsalt, de más labdajátékoknak is nagy szerelmese volt.

Köszönjük a meghívást az Andróczki családnak!

Máté, nyugodj békében!

Share:

Vélemény, hozzászólás?