Megérdemelt, szép győzelem – 3–0-ra nyertünk!

  • 2017-11-03
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2005 Views

A férfi futsal NB I 6. fordulójában megszereztük első hazai győzelmünket, mivel 3–0-ra legyőztük a Nyírgyulaj együttesét, Komáromi Péter, Safar Tony és Keresztury Márton találatával! Vámosi Marcell ismét nagyszerűen védett, és most meglett első kapott gól nélküli NB I-es mérkőzése.

FÉRFI FUTSAL NB I, 6. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–NYÍRGYULAJ KSE 3–0 (1–0)
Elek Gyula Aréna
, 100 néző. V: Wittner, Janitz, Varga S.
FTC: Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Keresztury – Sikur (k), Safar, Juhász, Horváth B., Jándék, Dénes. Játékos-edző: Safar Tony
NYÍRGYULAJ: Pallai – Faragó, Szabó Á., Tóth B., Orosz – Opre (k), Angyalos, Lovas, Nagy I., Siska, Kerti, Sárga. Játékos-edző: Lovas Norbert
G: Komáromi (4.), Safar (26.), Keresztury (40.)
K: Safar (31.), ill. Angyalos (34.)

 

Ha volt csapat, amelyiket kívánhattuk magunknak egy ilyen mély gödörben, az a Nyírgyulaj volt. Na, nem azért, mert gyenge csapat ellenfelünk, épp ellenkezőleg, hanem mert jó emlékeink vannak velük kapcsolatban – a legutóbbi két meccsünket (idegenben és otthon is) megnyertük ellenük a tavasszal, a rájátszás folyamán.

Jól is kezdtük a meccset, a játékunk hasonlóan rendben volt, mint a Haladás ellen, hétfőn, és csakúgy, mint akkor, most is betalált Komáromi Péter, aki a negyedik percben távolról lőtt nagyon szép gólt (1–0).

Sok hiányzónk volt, bár kilenc mezőnyjátékost nevezett be Safar Tony erre a meccsre, többnyire hat játékos forgott (Lak Imre, Vattamány Dávid és Karacs Dániel sem volt bevethető), csak a 13. percben lépett pályára a hetedik futsalosunk.

A szünetig már nem esett újabb gól, Vámosi Marcell most is nagyszerűen védett, volt még egy nagy helyzetünk, amit nem tudtunk gólra váltani, Juhász Tamással pedig hiába szabálytalankodtak ziccerben, ebben az esetben néma maradt bírók sípja.

A második félidő első nagy ziccere a vendégeké volt, és hálásak lehettünk Szabó Ádámnak, hogy elrontotta. A 25. percben pedig Jándék Csaba került nagy helyzetbe (rögtön első beállása után), de a kapufát találta el, Safar Tony azonban kevéssel ezután már nem hibázott, és megduplázta előnyünket (2–0).

Játékos-edzőnk azonban nem sokáig maradhatott a pályán, mivel egy kétes szituáció után reklamálásért az egyik, majd a másik játékvezetőtől is sárga lapot kapott. Ebben az időszakban már öt a négyben támadtak a vendégek, ezután pedig négy a háromban, de ki tudtuk védekezni az emberhátrányt (amikor kellett, Vámosi megint nagyokat védett), majd a 34. percben egy kontra során Angyalos András kezezésért megkapta a második sárga lapját, így ő is mehetett a lelátóra.

Az emberelőnyből mi sem tudtunk betalálni, a találkozó végén azonban igen, Andorka Kristóf szerzett labdát, így ketten vihették rá a vészkapusra Keresztury Mártonnal, aki nem hagyta ki a kihagyhatatlant, és megszerezte első NB I-es gólját, valamint beállította a 3–0-s végeredményt! Nagyon megérdemelte, ahogy az egész csapat is a sikert, meglett az első idei győzelmünk hazai pályán!

ÖSSZEFOGLALÓ

Share:

Vélemény, hozzászólás?