Magabiztos győzelem az Újpest elleni derbin!

  • 2018-08-31
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 3395 Views

Újpest elleni győzelemmel kezdtük a szezont! Csapatunk végig magabiztosan játszott, és egy percig sem hagyott kérdést afelől, ki nyeri meg a derbit. A találkozó legjobbja friss igazolásunk, a két gólt szerző Öreglaki Norbert volt.

 

FÉRFI FUTSAL NB II KELETI CSOPORT, 1. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–ÚJPEST FC-220 VOLT 4–2 (2–0)
Elek Gyula Aréna
, 600 néző. V: Kovács G., Janitz, Nyekita B.
FTC: Tóth Gy. – Cseri, Bita L., Roni, Öreglaki – Bajusz (k), Szabó Zs. Á., Kecskés, Safar, Németh G., Dénes, Soóky, Jenei. Vezetőedző: Felipe Matos
ÚJPEST: Horváth G. – Bita M., Szabó Zs. T., Péter M., Nagy D. – Joó (k), Graeser (k), Kavalecz, Bakay, Póta, Dollinger, Juhász M., Bodnár. Játékos-edző: Póta Balázs
G:
Öreglaki (10., 38.), Roni (20.), Bita L. (23.), ill. Szabó Zs. T. (22.), Bakay (40.)

 

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, elsősorban a mieinket, szép számban érkeztek szurkolók az Elek Gyula Arénába. Nem véletlenül –  hét év után újra Ferencváros–Újpest futsalderbire került sor!

Mindkét együttesnek voltak összeszokási nehézségei, és ez nagyon meglátszott a találkozó elején. Sok hibával játszottunk mi is és a vendégek is, de már az elejétől irányítottuk a mérkőzést.

A frissen igazolt Öreglaki Norbert a kezdőcsapatban kapott helyet. Nem kellett sokat küzdenie a beilleszkedéssel, valamint nem kellett sokat várnia az első góljára sem, a 10. percben megszerezte a vezetést a mieink számára (1–0).

A vendégeknek egy veszélyes lövésük volt, de azt Tóth Gyula hárította, valamint volt egy rosszul sikerült szabadrúgás-variációjuk is. Úgy tűnt, egygólos előnnyel megyünk a szünetre, de a félidő végéhez közeledve szép támadást vezettünk, Bita László gyönyörű keresztpasszát pedig Roni Ribeiro vágta be a hosszú oldalon (2–0).

A második játékrész már nem kezdődött ennyire jól, Szabó Zsolt Tamás éles szögből lőtt óriási gólt (2–1). Egy perccel később azonban visszaraktuk a kétgólos különbséget az eredményjelzőre, igaz, némi szerencse is kellett hozzá, de Bita László jól ismerte fel a helyzetet és ő is megszerezte első találatát a szezonban (3–1).

Mind a két csapatnak összejött az öt faultja, egy újabb szabálytalanság után az előző gól szerzőjének testvére, Bita Mátyás végezhetett el kisbüntetőt, de Tóth Gyula védett. Az Újpest átállt öt a négyre, de kétszer is labdát veszített belőle, a második alkalmat a találkozó legjobbja, Öreglaki kihasználta, ezzel eldöntötte a mérkőzést (4–1).

Az utolsó percben még szépítettek a vendégek, Bakay Ferenc lövése pattant meg egy védőnkön, majd a kapuban kötött ki (4–2). Fontos megemlíteni azt is, hogy a mieinknél pályára lépett Kecskés István, aki ezzel az első játékos lett csapatunk történelmében, aki 2000 utáni születésű.

Bár a játékon még sokat kell javítani, koncentráljunk a pozitívumokra, arra, hogy kiváló hangulatú mérkőzésen legyőztük riválisunkat, és győzelemmel kezdtük meg az új szezont!

Share: