Lányaink is megnyerték az alapszakaszt!

NŐI NBII NYUGATI CSOPORT 15. FORDULÓ
VIADUKT SE BIATORBÁGY – FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2-3 (1-1)
Aréna Törökbálint V: Oláh, Szalma, Cserni

Viadukt: Lombos – Suhajda, Gyenes, Tóth, Bozsik
Cserék: Boros, Hegyi, Ferenczi, Pintér, Lovász, NAgy
Vezetőedző: Ferenczi Anna

FTC: Móczik – Králik, Haraszti, Gruber, Bernhardt
Cserék: Pavlik, Patócskai, Nyéki, Kovács
Vezetőedző: Soóky Norbert

Gólszerzők: Bozsik, Gyenes illetve Kovács, Gruber, Pavlik

Azzal a tudattal léphettünk pályára, hogy győzelem esetén a hátralévő hat fordulótól függetlenül megnyerjük az alapszakaszt. Több hiányzónk is akadt, de ennek ellenére is bizakodva vártuk az összecsapást.

A meccs nem a legjobban indult, az első percben gólt kaptunk, így a bajnokság folyamán először hátrányba kerültünk. Jó pár percig nem sikerült eljutni a hazai kapuhoz, de utána fokozatosan átvettük az irányítást, és jöttek is a helyzetek, de nem sikerült egyenlíteni. A jég félidő hajrájában tört meg, ekkor Kovács bombázott a rövid felsőbe, megszerezve az egyenlítést, így döntetlennel mehettünk szünetre.

A térfélcserét követően kicsit javultunk, aminek köszönhetően Gruber megszerezte közelről a vezetést. A találat talán túlságosan is megnyugtatta csapatunkat, kissé dekoncentráltan játszottunk, így a Viadukt előtt is több lehetőség adódott. Nagyon sok volt az eladott labda, a pontatlan játék, így nem nyugodhattunk meg a vezetés ellenére. A 34. percben aztán úgy gondoltuk, hogy Pavlik góljával eldőlt a három pont sorsa, de ellenfelünk nem adta fel és rohamozott, és jött is a szépítés, így a végén izgulni kellett, ahol Móczik bravúrjai mentették meg csapatunkat.

Ha nehezen is, de hoztuk a mérkőzést, ami után 15 ponttal vezetjük a nyugati csoportot, így behozhatatlan az előnyünk, megnyerve az alapszakaszt.

Share: