Közel volt a bravúr, szép helytállás az NB I éllovasa ellen

  • 2018-11-07
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 735 Views

A Magyar Kupa 2. fordulójában nagyon szépen helytálltunk az NB I éllovasa, a Dunaferr ellen hazai pályán, ellenfelünk 2–1-es győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé.

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 2. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–DUNAFERR DUE DUTRADE FC 1–2 (1–2)
Budapest
, Elek Gyula Aréna V: Leél-Őssy, Strehó,
FTC: Tóth Gy. – Soltész I., Öreglaki, Temesi, Jenei – Bajusz (k), Csanády, Roni, Apatini, Kecskés. Vezetőedző: Felipe Matos
DUNAFERR: Reveland – Németh P., Pál, Fekete, Hosszú – Cseresnyés (k), Szabó T., Klacsák, Fridrich, Szeghy, Szabó K., Sáhó K., Csányi, Kovács K.
G: Jenei (4.), ill. Sáhó (6.), Fekete (19.)

Rendkívül nehéz mérkőzés várt ránk, hiszen az NB I-ben holtversenyben listavezető Dunaferrt fogadtuk a Magyar Kupában. Ráadásul a hétfői, Kartal elleni mérkőzés után több, mint egy komplett sorunk, öt játékosunk esett ki, Safar Tony, Cseri Gergő és Roni Ribeiro is megsérült, míg Bita László és Szabó Zsolt korábbi eltiltásuk miatt nem léphettek pályára.

Az előjelek tehát egyáltalán nem nekünk kedveztek, ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést, egy szép támadás végén Temesi Norbert hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jenei Krisztiánt, aki nem is hibázott, folytatta gólszériáját, ismét betalált (1–0).

Két perccel később azonban már jött az egyenlítés, Sáhó Kristóf váratlan átlövése kifogott az addig remeklő Tóth Gyulán (1–1). A következő percek a Dunaferréi voltak, több nagy helyzetet is kidolgozott ellenfelünk, ám rendre kihagyta őket.

Ez pedig majdnem megbosszulta magát, mert Öreglaki Norbert és Jenei is közel járt hozzá, hogy újra vezessünk. A szünet előtt azonban a vendégek kerültek előnybe, igaz, Fekete Róbert gólját megelőzte egy szabálytalanság (1–2).

A szünet előtt kicsit kicsúszott a játékvezetők kezéből a találkozó, mert ezt követően a mi javunkra tévedtek kétszer is, amiből az egyiket Soltész István majdnem ki tudta használni, gyönyörűen bökte át Reveland Zoltán felett a labdát, de Klacsák Bence a gólvonalról kifejelte a labdát.

A második játékrészben is többnyire ellenfelünk irányította a találkozót, de két alkalommal Soltész közel járt a gólhoz. Az utolsó percekre átálltunk az öt a négyre, de ez nem hozott eredményt, így maradt a 2–1-es Dunaferr-előny, és ellenfelünk jutott a legjobb 16 közé. Ettől függetlenül, semmi okunk szégyenkezni, a sok hiányzó ellenére is az elmúlt hetek legjobb játékát mutattuk, és emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

A teljes meccs:

Share: