Kiváló játék a listavezető ellen – csak a gól hiányzott

Az U20-as és U17-es fiataljainkra épülő második csapatunk remekül helytállt a listavezető Városgazda ellen, ám 3–1-es vereséget szenvedett a futsal NB III 12. fordulójában.

Jól kezdték a tavaszi szakaszt fiataljaink, hiszen mindkét meccsüket megnyerték, a harmadik fordulóban azonban már nehezebb feladat várt rájuk. Az ősszel egy simább első félidő után a második játékrészben tudtunk közelebb kerülni csoportunk legrutinosabb csapatához, most már az elejétől kiélezett meccset játszottunk.

Mi irányítottuk a találkozót, nagyon szépen járattuk a labdát, a kapu előtt azonban nem tudtunk hatékonyak lenni, vagy a vendégek egész meccsen remeklő kapusa tudott hárítani. Nekünk is volt azonban parádézó kapuvédőnk, Laucsek Csaba, akit az első félidőben csak egyszer tudtak átverni, a nyolcadik percben egy szerencsés találattal, Daruka Dominik révén kerültek előnybe a vendégek (0–1).

Laucsek nemcsak hátul remekelt, egy alkalommal be tudott lépni a játékba és óriási felső kapufát lőtt, a labda azonban sajnos a gólvonalon kívülre pattant a lécről. A második félidőben is egyre többször voltunk veszélyesek a kapura, Kántor Barnabás két nagy lövését is bravúrral védte Tövisháti Tamás, majd játékosunk két perc alatt három faultot is elszenvedett, így hamar összejött az ötödik szabálytalanság.

A hatodikat ugyanakkor nem fújták be egy alkalommal sem a játékvezetők (sajnos ez jellemző a hazai futsalra), Molnár László Károly pedig kihasználta az adódó lehetőségét, és kétgólosra növelte a vendégek előnyét (0–2).

Nyolc perccel a vége előtt átálltunk az öt a négyes játékra, amiből Tövisháti hamar betalált (0–3), ezt követően azonban nagyszerűen játszottuk az emberelőnyös játékot, több alkalommal is egyérintős támadásvezetéseket mutattunk be, ha a vendégek kapusa nem véd ilyen nagyszerűen még az egyenlítés is meglehetett volna.

Így azonban csak a szépítésre futotta, Hegyi Áron tudott betalálni az utolsó percben, kialakítva ezzel az 1–3-as végeredményt. Az NB III színvonalához képest kiváló mérkőzést láthattak a nézők, amely már közel volt a másodosztály nívójához is. Fiatal csapatunk remekül helytállt, és továbbra is őrzi dobogós pozícióját.

FÉRFI FUTSAL NB III, 12. FORDULÓ
FTC FUTSAL II.–VÁROSGAZDA 1–3 (0–1)
Kerék utcai Általános Iskola, 
100 néző. V: Apkó, Tiringer, Bárdi
FTC: Laucsek – Csóh, Rónaszéki, Juhász, Bertalan – Fehér R. (k), Fehér D., Perepelica, Tóth A., Hegyi, Kántor. Vezetőedző: Nagy Attila Zoltán
VÁROSGAZDA: Tövisháti – Váradi, Urbankovics, Hasenauer, Ughy – Vaszkó (k), Kovács A., Daruka, Molnár L., Sipos, Téglás, Csapó. Játékos-edző: Ughy Márk
G: Daruka (8.), Molnár L. (26.), Tövisháti (32.), ill. Hegyi (40.)

Share:

Vélemény, hozzászólás?