Kiélezett találkozó, háromgólos hátrányból álltunk fel

  • 2018-10-02
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1628 Views

A százszázalékos szeptember után az október meghozta az első pontvesztést második csapatunk számára, amely 6–6-os döntetlent játszott a II. Kerület UFC-vel. A találkozón háromgólos hátrányból álltunk fel. 

Az első három mérkőzést sikerrel vettük az NB III-ban, hiszen a Siketeket, a Máltát és a Szent István SE-t is legyőztük, hétfőn azonban nehezebb feladat várt ránk. Olyannyira, hogy a harmadik percben ellenfelünk legjobbja, Katona Mátyás megszerezte a vezetést a vendégeknek (0–1).

Sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, és Gendur Gábor egyenlített (1–1), ám a félidő második felében Katona újra betalált, majd Lénárd Balázs is eredményes volt (1–3). A harmadik vendégtalálatra azonnal jött Soóky Norbert válasza, Jobbágy Dömötör révén azonban maradt a szünetre a kétgólos kerületi előny (2–4).

A szünetben nem pánikoltunk a hátrány miatt, és a második félidőben már összeszedettebben futsaloztunk. Soóky újra eredményes volt (3–4), és bár támadójátékban jobbak voltunk, mint az első játékrészben, a védekezésben megmaradtak a pontatlanságok, Katona a harmadik gólját is meglőtte, valamint Vida Gergely is belőtte a ziccerét (3–6).

A háromgólos hátrány ellenére is éreztük, hogy van még keresnivalónk, Könczey Balázs szépített (4–6), és átálltunk az öt a négyes játékra. Nem hoztuk le a kapust, hanem Kovács Áron lépett be a játékba, aki maga is eredményes volt (5–6).

Öt perccel a vége előtt Soltész István egyenlített (6–6), ekkor és ezt követően a játék képe alapján nagyon úgy tűnt, hogy meglesz a három pont, ám ellenfelünk jól védekezett, így fordítani már nem tudtunk. Bár megérdemeltük volna a három pontot is, igazságos döntetlen született, valamint meg kell jegyezni azt is, hogy kiváló játékvezetést láthattunk ezen az élvezetes és rendkívül sportszerű találkozón.

FÉRFI FUTSAL NB III, BUDAPESTI I. CSOPORT, 4. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA II–II. KERÜLET UFC 6–6 (2–4)
Népliget, Faház V: 
Antal, Kénoszt, Dósa-Rácz
FTC:
 Kovács Á. – Soltész I., Soóky, Könczey Zs., Könczey B. – Németh M. (k), Gendur, Kántor, Tarnai, Labundy, Kaczor. Játékos-edző: Soóky Norbert
II. KER.: Wein – Jobbágy, Katona, Lénárd B., Porst Bálint – Vida, Földesi, Lénárd A., Porst Benedek. Vezetőedző: Erdő-Lahner Tas 
G: Gendur (7.), Soóky (18., 21.), Könczey B. (28.), Kovács Á. (32.), Soltész I. (35.), ill. Katona (3., 14., 23.), Lénárd B. (18.), Jobbágy (19.), Vida (27.)

Már nem vagyunk 100%-osak, de továbbra is veretlenül állunk (Fotók: Németh Andrea)

Share: