Karacs Dániel nagy lépése

  • 2018-05-14
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 4100 Views

Karacs Dániel az utolsó szezonját fejezi be futsalcsapatunkban. A 23 éves játékos az idény végén végleg abbahagyja a kispályás labdarúgást, mivel aláírt a nagypályás NB I-ben szereplő MTK-hoz, így profi futballistaként folytatja pályafutását. 

Karacs Dániel hét esztendővel ezelőtt, 16 éves korában került a Ferencvároshoz, már az első szezonjában az idősebbek között, az U19-ben szerepelt és bronzérmet szerzett. Másfél évvel később, 18 évesen már a felnőtteknél is bemutatkozott, hamar alapemberré vált, és az elmúlt évek meghatározó játékosa volt futsalcsapatunknál.

Emellett azonban folyamatosan nagypályázott is, a BLSZ II-es Újbudából az előző szezon végén igazolt az NB III-as Monorhoz, amellyel a Keleti csoportban második helyet ért el, idén pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A tavaszi szezon során megfigyelte az MTK, majd szerződést is ajánlott neki, így a nyáron már a kék-fehérekkel, profi labdarúgóként kezdi meg a felkészülést, és abbahagyja a futsalt.

„Gyerekkorom óta ezért edzek és küzdök – mondta boldogan Karacs Dániel. – Rengeteg csalódáson vagyok túl, nagyon sokszor hitegettek és csaptak be, de úgy gondoltam, nem adhatom fel. Ahogy a pályán is mindig küzdök a végsőkig, úgy azon kívül sem adtam fel.”

Tudtam, hogy a kemény munka eredményre vezet, és most úgy tűnik, igazam lett. Egyik szemem sír a másik nevet,. Örülök neki, hogy megadatik a lehetőség, hogy nagypályán bizonyítsak a legmagasabb osztályban, viszont szomorú vagyok, mert így a futsalt nem folytathatom, és hét év után el kell hagynom a Fradit. Ezt szívem szerint sose tettem volna meg.”

Karacs Dániel elmondta, nagyon sokat köszönhet a Fradinak és a futsalnak is, amely megadta neki azt, hogy felnőttválogatott legyen, Sito Rivera a másodosztályból is bizalmat szavazott neki. Emellett ráadásul strandlabdarúgó-válogatott is volt, míg Bernd Storck az U21-es nemzeti csapatban számított rá egy alkalommal.

Rengeteget köszönhetek a Ferencvárosnak! A futsal remek kiegészítése a labdarúgásnak, abban, hogy eljutottam idáig, nagyon nagy szerepe van. Remélem, a hátralévő fordulók után úgy tudok elbúcsúzni, hogy a csapat is, és én is első osztályú leszek jövőre.”

Daninak további szép sikereket kívánunk a pályafutásához! Amint elmondta, a hátralévő mérkőzéseken, így ma este a Dunaferr ellen is még pályára lép a mieinknél. Nagy szükségünk is van rá, hiszen a legeredményesebb játékosunk volt a szezonban.

Share:

Vélemény, hozzászólás?