Javuló játékkal döntetlen Dunaújvárosban

  • 2018-04-09
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1105 Views

A futsal NB I rájátszásának A-csoportjában a harmadik fordulóban megszereztük első pontunkat, Dunaújvárosban 2–2-es döntetlent játszottunk a Dunaferrel.

FÉRFI FUTSAL NB I, RÁJÁTSZÁS, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DUNAFERR DUE RENALPIN FC–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2–2 (1–1)
Dunaújvárosi Sportcsarnok. V: Czene-Joó, Újhelyi, Török
DUNAFERR: Reveland – Horváth N., Németh P., Varga Cs., Hosszú – Rigó (k), Cseresnyés (k), Schrancz, Fridrich, Szeghy, Boldizsár, Pál, Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba
FTC: Tóth Gy. – Safar, Komáromi, Andorka, Horváth B. – Vámosi (k), Karacs, Szabó Zs., Juhász, Jenei, Dénes, Keresztury, Bencze. Játékos-edző: Safar Tony
G: Pál (13.), Németh P. (30.), ill. Andorka (15., 36.)

Rosszul kezdődött számunkra a rájátszás, hiszen Debrecenben váratlan vereséget szenvedtünk, a Berettyóújfalu ellen pedig hiába játszottunk már jól a második félidőben, egygólos vereséget szenvedtünk hazai pályán. A harmadik fordulóban ráadásul az egyik legnehezebb feladat várt ránk, hiszen a Dunaferr hazai pályán sok skalpot begyűjtött már.

Hála istennek az MVFC elleni második játékrészben mutatott jó formát hoztuk magunkkal, és az egyik legjobb teljesítményünket nyújtottuk a szezonban. Több helyzet is volt mindkét oldalon, az első találatot azonban a 13. percben a hazaiak szerezték meg, egy szögletet követően Pál Patrik vette be a kapunkat (1–0).

Szomorkodni nem volt okunk sokáig, két perccel később egy szép kontrát vezettünk, Keresztury Márton keresztpasszát pedig Andorka Kristóf váltotta gólra (1–1). Az első félidő végén gólpasszt jegyző játékosunk maga is betalálhatott volna, de nagy helyzetben hibázott. Fontos megemlíteni, hogy Tóth Gyula az első félidőben és az egész mérkőzés során is több bravúrt bemutatott, valamint ki kell emelni Komáromi Péter jó játékát is.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogy az első – 10 perc gól nélküli játékkal. Hozzátartozik még a mérkőzés krónikájához, hogy a játékvezetők sajnos ezúttal sem voltak a helyzet magaslatán, például a 30. percben sem, amikor Tóth Gyula még állította a sorfalat, Németh Péter pedig szabadrúgásból szerencsés gólt szerzett (2–1).

Újabb helyzeteket dolgoztunk ki válaszul, a 36. percben pedig meglett az egyenlítés is. Komáromi mellett a másik válogatott játékosunk, Horváth Benedek is megvillant, szép cselek után átlőtte a bal oldalról a hosszúra a labdát, ahol ismét Andorka érkezett (2–2).

A végén újabb helyzetek alakultak ki, talán mi közelebb jártunk a győzelemhez, Karacs Dánielnek volt több lehetősége, de sajnos nem tudott élni vele. Ha a három pont nem is lett meg, egyet elhoztunk Dunaújvárosból, ami még sokat jelenthet a végjátékban.

Ami azonban fontosabb lenne, hogy pénteken legyőzzük hazai pályán a Nyírgyulajt – várunk szeretettel mindenkit az Elek Gyula Arénába 20.30 órától!

Share:

Vélemény, hozzászólás?