Javuló játék, de nem lett meg a bravúr

  • 2017-10-30
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1299 Views

A futsal NB I 5. fordulójában sokáig szoros meccset tudtunk játszani a Haladással, de a végén bebiztosította győzelmét ellenfelünk, amely 4–1-es győzelmet aratott az Elek Gyula Arénában.

FÉRFI FUTSAL NB I, 5. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–SWIETELSKY HALADÁS VSE 1–4 (1–2)
Elek Gyula Aréna,
150 néző. V: Kovács G. P., Kovács G., Kubicsek Máté
FTC: Vámosi – Komáromi, Birinyi, Andorka, Keresztury – Sikur (k), Safar, Horváth B., Jándék, Dénes, Lak. Játékos-edző: Safar Tony
HALADÁS: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Németh E., Leonardo – Gyimesi (k), Sipos, Németh P., Gyurcsányi, Márkus, Hajmási, Melo, Vidák. Vezetőedző: Turzó József
G: Komáromi (10.), ill. Leonardo (7., 38.), Melo (10.), Horváth P. (37.)

A találkozóval kapcsolatos első érdekesség az volt, hogy két Kovács Gábor vezette, az pedig csak a későbbiekben derült ki, hogy a teljesítményükre ezúttal nem lehetett panasz. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Hegedűs János, a Puskás Akadémia utánpótlás-válogatott középhátvédje, aki még szombathelyi, NB I-es korszakából ismerte a vendégeket.

A két csapat összecsapott a felkészülés során, az volt az első vereségünk az előszezonban, 6–3-ra kikaptunk, és ellenfelünk azóta legyőzte a címvédő Rába ETO-t is, így tudhattuk, nehéz meccs vár ránk. A hetedik percig nem is volt gond, mi két helyzetig jutottunk el, Vámosi Marcellnek addig csak egyszer kellett védenie, ekkor azonban egy labdavesztés után Da Silva Mendes Leonardo megszerezte a vezetést ellenfelünknek (0–1).

Három perccel később érkezett a válasz, Andorka Kristóf volt nagyon harcos, megtartotta a labdát, majd Komáromi Péterhez passzolt, aki a bal felső sarokba tekert (1–1). Nem tartott sokáig az előnyünk, csupán húsz másodpercig, Lak Imre szabadított volna fel, de a labda Melo José Michelről a kapunkba pattant, szerencsétlen találat volt (1–2).

A félidő második tíz percében jól futsaloztunk, ziccereket dolgoztunk ki, a kapufát is eltaláltuk, majd a Hali hatodik szabálytalanságát követően kisbüntetőt is lőhettünk, ezt azonban Keresztury Márton elhibázta. Az első félidő krónikájához még hozzátartozik, hogy Lak Imre ijesztőnek tűnő sérülést szenvedett, Vámosi pedig több bravúrt is bemutatott.

A második játékrész eleje kevesebb izgalmat hozott, a 24. percben Horváth került ziccerbe, átemelte volna Sásdi Bálintot, de a vendégek kapusa nagyot védett. A félidő közepén Vámosi három perc alatt háromszor is nagy bravúrt mutatott be, ezzel még meccsben tartotta a mienket.

A 37. percben azonban eldőlt a találkozó, egy felívelést követően Horváth Péter tartotta meg a labdát, majd egy higgadt csel után a kapuba lőtt (1–3). A kapott gól után átálltunk az öt a négyes játékra, de ez sem segített, sőt, újabb gólt kaptunk, Horváth Péter passzát Leonardo gurította a kapuba (1–4).

Hiába javult a játékunk múlt péntek óta, nem sikerült a bravúr és a pontszerzés. Javítani pénteken, hazai pályán, a Nyírgyulaj ellen van lehetőségünk.

Share:

Vélemény, hozzászólás?