Hibátlanul zárták lányaink az évet!

NŐI NBII NYUGATI, CSOPORT 11. FORDULÓ
ELTE-BEAC FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 1-2 (0-2)
ELTE sportcsarnok, V: Vámosi, Grünvald, Gyana

ELTE: Baksai – Helly, Juhász, Lovas, Szabó
Cserék: Vida, Horváth
Vezetőedző: Soltész Levente

FTC: Móczik – Haraszti, Gruber, Kerekes, Bernhardt
Cserék: Káli – Kókány, Nyéki, Bognár, Pavlik
Vezetőedző: Soóky Norbert

Gólszerzők: Helly (39.) illetve Nyéki (13.), Bernhardt (15.)

Az év utolsó bajnokijára készült női csapatunk, ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen ellenfelünk a dobogó harmadik fokán állt. Az egyetemisták megpróbálták meglepni csapatunkat, rögtön vészkapus játékkal próbálkoztak, de jól védekeztünk. Ahogy telt az idő, vettük át az irányítást, és alakítottunk ki egyre több helyzetet, de a befejezések nem sikerültek, így hiába a mezőnyfölény, nem jött sokáig a vezetés. A jég a 13. Percben tört meg. Ekkor Bognár adott gyönyörű labdát Nyékinek, aki a kapus lábai között a kapuba passzolt. 0-1 A gól után lendületben maradtak lányaink, így hamar sikerült megduplázni az előnyt. Haraszti szépen verte meg a védőjét a bal oldalon, majd remekül lőtt, de a kapus védeni tudott, de Bernhardt volt remek helyen, aki belőtte a kipattanót. 0-2. A maradék néhány percben tovább növelhettük volna az előnyt, de kimaradtak a lehetőségek.

Fordulás után nem változott sokat a játék képe, mi irányítottuk a mérkőzést, de hiába a fölény, nem mutatkozott meg újabb gólokban. Az egyetemisták többnyire a védekezéssel foglalkoztak, de több veszélyes kontrát is vezettek, és Mócziknak is be kellett mutatnia több bravúrt is. Ahogy telt az idő, érződött, hogy egy újabb gól eldöntheti a három pontot, de nem akart összejönni. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és szűk három perccel a vége előtt gólt kaptunk, így izgulni kellett a hajrában. Leginkább akkor, amikor egy másodperccel a vége előtt a vendéglátók majdnem egyenlítettek. Szerencsére nem így történt, így ismét megszereztük a három pontot.

Lányaink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az ősz folyamán mind a 9 bajnoki mérkőzésüket megnyerték, és jelenleg 11 ponttal vezetik a nyugati csoportot.

Share: