Hét év után újra futsalderbi az Újpest ellen!

  • 2018-08-29
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2371 Views

Nem akármilyen mérkőzéssel indul az új szezon, hét év elteltével ismét összecsap egymással futsalban  a Ferencváros és az Újpest! Derbire készül a főváros, és készülünk mi is, alábbi cikkünkben bemutatjuk a két csapattal kapcsolatos legérdekesebb történéseket az elmúlt hónapokból!

A legutóbbi derbi 2011 tavaszán volt, akkor 5–1-re győztünk hazai pályán. A találkozó összefoglalójában felfedezhetünk néhány ismerős arcot, olyanokat, akikkel pénteken is találkozhatunk majd:

Sokat kellett várnunk az újabb derbire, de épp ezért lesz igazán különleges mérkőzés, amit nagy hiba lenne kihagyni! Kiváló hangulatra számíthatunk, kívánni sem lehetne jobb kezdést a szezonra. A találkozó előtt összeszedtük a legérdekesebb információkat a két csapattal kapcsolatban.

BÚCSÚ, BENNMARADÁS, ÚJ EDZŐ, ÚJ JÁTÉKOSOK – ÚJPEST

Ahogy az illem diktálja, kezdjük a vendégekkel! Az újpestiek az előző idényben két csapatot is indítottak az NB II-ben, közülük az UTE a nyugati csoport ötödik helyén végezve benn maradt a másodosztályban. Pénteken azonban az Újpest FC-220 Volt ellen lépünk pályára, amely keleten az alapszakaszt a tizedik helyen zárta, ám a rájátszásban végül az utolsó helyen végezve kiesett.

Ugyanakkor – mint beszámoltunk róla –, több visszalépés történt az NB II-ből, így végül az Újpestet is felkérték a másodosztályú indulásra, a lila-fehér együttes pedig élt a lehetőséggel.

Pénteki ellenfelünk kerete a nyáron alaposan átalakult, Simon Péter távozott a kispadról, helyét az eddig az Aramisban futsalozó Póta Balázs vette át, aki szintén játékos-edző lesz. Több távozó mellett elsősorban fiatal játékosok érkeztek a csapathoz, de lesz néhány ismerős név is a vendégek összeállításában.

A kapuban korábbi játékosunk, Graeser Krisztián áll majd, valamint az érkezőik között van Huszty Dániel és Kavalecz Márk is, akik szintén futsaloztak a mieinknél. Így annak ellenére, hogy az Újpest kiesett tavaly, nem számíthatunk könnyű mérkőzésre.

ÁTALAKULT KERET, VISSZATÉRŐK ÉS VÁLOGATOTT ÉRKEZŐK – FTC

Az előző idény végén nem sikerült bent maradnunk az élvonalban, így ezt a szezont a másodosztályban kezdjük meg. Bár jó néhányan távoztak a mieinktől is, kijelenthetjük, hogy jól sikerült számunkra az átigazolási időszak. Több korábbi játékosunk is visszatért, valamint válogatott játékosokkal is sikerült megállapodnunk.

Nehéz lett volna jobban indítani a nyarat, mint azzal a hírrel, hogy Bita László ősztől ismét Fradi-mezben játszik, ráadásul néhány nappal később bejelenthettük Temesi Norbert visszatérését is. A páros hosszú évek óta együtt játszik, mind a ketten válogatott játékosok, olyan futsalosok, akik miatt mindenképp érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre!

Őket két rutinos, nagypályás NB I-et is megjárt játékos követte az Aramisból, hiszen Cseri Gergő és Roni Ribeiro Da Silva is aláírt csapatunkhoz. A jó híreknek ezzel azonban még nem volt vége, mivel a hazai futsal egyik legnagyobb tehetségét, Apatini Márkot is szerződtettük, aki már szintén bemutatkozott a válogatottban.

Augusztus elején újabb visszatérőről számolhattunk be, Kovács Áron érkezett a kapuba, az átigazolási időszak végén pedig aláírt a korábbi NB I-es gólkirály, Öreglaki Norbert is. Mindeközben a szakmai stáb több fiatalnak is lehetőséget adott a bizonyításra, közülük Soltész István és Kecskés István tűnik a legígéretesebbnek, valamint a mieinknél folytatja Soóky Norbert, Németh Gábor és Csanády Péter is. A vezetőedzőnk ebben a szezonban Felipe Matos lesz.

FTC–ÚJPEST, 20.00, ELEK GYULA ARÉNA

A szezon tehát megkezdődik a számunkra pénteken. Az Újpest elleni összecsapás 20 órától kezdődik az Elek Gyula Arénában, de a nagy érdeklődésre tekintettel érdemes időben kiérkezni a csarnokhoz! További információk itt érhetőek el, várunk mindenkit szeretettel!

Share: