Fordulatos meccs, megint a végén jött a Veszprém-gól

 A futsal NB I alapszakaszának 16. fordulójában 3–3-as döntetlent játszottunk hazai pályán a Veszprémmel.  

FÉRFI FUTSAL NB I, 16. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–FUTSAL CLUB VESZPRÉM 3–3 (1–1)
Elek Gyula Aréna
, 200 néző. V: Gál P., Szabó F., Kövér
FTC: Tóth Gy. – Safar, Komáromi, Karacs, Keresztury – Bajusz (k), Szabó Zs., Andorka, Horváth B., Jenei, Dénes, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
VESZPRÉM: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Bognár, Apatini – Spandler (k), Kellner, Fehér K., Boromisza D., Ruzicska, Bencsik. Vezetőedző: Madarász János
G: Karacs (16.), Andorka (27.), Keresztury (35.), ill. Tatai (15., 38.), Boromisza D. (22.)

 

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt fontos találkozó várt ránk, mert tudtuk, a hátralévő két meccset a két éllovas, az ebben a fordulóban épp egymással küzdő Berettyóújfaluval és Győrrel vívjuk meg – és ez a két meccs akkor sem lesz könnyű, ha az ősszel négy pontot szereztünk ellenük.

A Veszprémmel nemrég csaptunk össze először a szezonban, hiszen azt a találkozót elhalasztották, akkor szoros meccsen kaptunk ki a végjátékban. Most is kiélezett volt a párharc, de az első félidőt egyértelműen mi irányítottuk. Kár – és ez talán a legnagyobb problémánk a szezon során –, hogy ez gólokban nem mutatkozott meg.

A vendégek viszont be tudtak találni (bár nekik sem ez volt az első ziccerük, Tóth Gyula kivédett néhány szép lövést), Tatai József a 15. percben spiccelt a bal alsó sarokba (0–1). Nem estünk össze, sőt, azonnal kiegyenlítettünk, a középkezdés utáni támadásnál Komáromi Péter passzát Karacs Dániel lőtte a kapuba (1–1).

Karacs ezzel újabb bajnokival növelte gólszériáját (ez volt a hatodik alkalom egymás után), újabb találat azonban már nem született a szünetig. A második játékrészt is a Veszprém kezdte góllal, egy elvesztett labdát Boromisza Dániel bombázott egyből a bal alsónkba (1–2).

Újra átvettük az irányítást, és a következő percek Keresztury Mártonról szóltak. A 24. születésnapját a héten ünneplő játékos közel volt hozzá, hogy azonnal egyenlítsen, majd nagyon szép gólpasszt adott Andorka Kristófnak, aki félfordulatból lőtt a léc alá (2–2).

Nem sokkal később Keresztury óriási ziccerben rontott Safar Tony passza után, Andorka szögletét követően azonban már nem hibázott, a kapufát is segítségül hívva betalált (3–2). A Veszprém sokáig várt vele, hogy átálljon öt a négyes játékra, de hamar betalált belőle, ismét Tatai volt eredményes (3–3).

A végén még újabb nagy helyzeteink voltak, hogy nyerjünk, de nem tudtuk belőni őket, így nem sikerült három pontot szereznünk.

Share:

Vélemény, hozzászólás?