FERENCVÁROS DUNAFERR

FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA
1 - 2
DUNAFERR
2017-10-06 - 21:00 NÉPLIGET, ELEK GYULA ARÉNA NBI 2. Forduló

TÚL SOK VOLT A HIÁNYZÓ, VERESÉG A DUNAFERRTŐL

A futsal NB I 2. fordulójában szoros meccsen vereséget szenvedtünk hazai pályán a Dunaferrtől.

FÉRFI FUTSAL NB I, 2. FORDULÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–DUNAFERR DUE RENALPIN FC 1–2 (0–2)
Elek Gyula Aréna
, 200 néző. V: Takács I., Szűcs L., Deme
FTC: Vámosi – Juhász, Andorka, Horváth B., Vattamány – Laucsek (k), Safar, Jándék, Dénes, Keresztury. Játékos-edző:Safar Tony
DUNAFERR: Rigó – Horváth N., Németh P., Schrancz, Hosszú – Reveland (K), Bartha, Fridrich, Pál, Gorjanácz, Velez, Csányi, Hajdu. Játékos-edző: Schrancz Balázs
G: Andorka (27.), ill. Pál (5.), Fridrich (20.)

Nem jó előjelekkel vártuk a találkozót, mivel több játékosunk is hiányzott. Karacs Dániel eltiltás, Komáromi Péter pedig betegség miatt vállalhatta a játékot, míg Birinyi Balázs már a csapattal edzett, de még nem volt bevetésre alkalmas állapotban.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, sokáig nem kerültek helyzetbe a csapatok, az 5. percben azonban Pál Patrik került ziccerbe, elhúzta a labdát Vámosi Marcell mellett, majd a kapuba gurított (0–1).

Az első gólszerzési lehetőségünk Horváth Benedek előtt adódott, aki egy szép csel után kevéssel tévesztett, közben a mieinket a kapufa segítette ki Pál újabb lövése után. A szünet előtt azonban egyenlítés helyett a Dunaferr növelte előnyét, Fridrich Dávid vette be kapunkat (0–2).

Ha már előjelek, a 0–2-es szünet legutóbb bejött, a Bőny ellen fordítani tudtunk, de a korai szépítés helyett újabb Dunaferr-ziccer jött, majd ismét egy hatalmas Pál-kapufa, nagy szerencsénk volt, hogy kifelé jött a labda.

A mieink részéről ismét Horváth járt a legközelebb a gólhoz, megint gyönyörű cselek után lőtt, ezúttal kapufát. A második félidőt öt a négyben kezdtük, és öt perccel a vége előtt megint átálltunk a vészkapus játékra. Nem sokkal később Fridrich dönthette volna el a meccset, de Vámosi nagyot védett.

Négy perccel a vége előtt meglett a szépítés, Vattamány Dávid keresztpasszát Andorka Kristóf vágta a kapuba (1–2). Az utolsó percekre teljesen beszorult a Dunaferr, előbb Keresztury Márton és Horváth, majd Andorka és Safar is közel járt a gólhoz, de nem sikerült egyenlítenünk.

A sok hiányzó ellenére szépen helytálltunk, de győzelemre nem futotta erőnkből. Csapatunkra most csaknem két hét pihenő vár, legközelebb az Aramis vendégei leszünk.