BŐNY vs FERENCVÁROS

BŐNY SZAVILL
2 - 3
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA
2017-10-02 - 18:30 GYŐR, MAGVASSY SPORTCSARNOK NBI 1. FORDULÓ

Hősies győzelem hátrányból a szezonnyitón!

A férfi futsal NB I 1. fordulójában kétgólos hátrányba kerültünk idegenben, a Bőnnyel szemben, ám a második félidőben három gólt szerezve, majd emberhátrányban is hősiesen védekezve győztünk, így sikerrel kezdtük meg a 2017–2018-as szezont.

FÉRFI FUTSAL NB I, 1. FORDULÓ
BŐNY-SZAVILL CONSULTING–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 2–3 (0–2)

Győr, Magvassy Sportcsarnok, 150 néző V: Farkas B., Cserna (Juhász D., Kubicsek)
BŐNY: Matkovics – Horváth M., Zobák Cs., Bogyó, Bieder – Szabó R. (k), Kovács M., Mógor, Rajzinger, Németh F., Lódi, Hajmási, Peczár
FTC: Vámosi – Karacs, Andorka, Horváth B., Lak – Sikur (k), Safar, Komáromi, Juhász T., Patik, Jándék, Dénes, Keresztury, Vattamány
G: Bogyó (16.), Mógor (18.), ill. Karacs (24.), Andorka (26.), Safar (33.)
K: Karacs (39.)

Jó felkészülési időszak után bizakodva várhattuk a szezonkezdetet, csapatunk megerősödve várta az első találkozót, igaz, tudhattuk, hogy a Bőny nem akárkit „igazolt”, Lódi Tamás most már a pályáról is segítette övéit.

Nem kezdtük jól a meccset, sem játékban, sem sebességben nem mutattuk azt, amit az előszezon során. Ennek ellenére az első nagy helyzet a mienk volt, Safar Tony lőtt távolról, és a kapufa mentett.

A második veszélyes helyzet is a mienk volt, Komáromi Péter lövését védte Matkovics Gábor, ám nem sokkal később már a mi kapusunknak kellett két perc alatt két bravúrt bemutatnia. A mieinknél ezúttal új igazolásunk, Vámosi Marcell kezdett, aki kezdőként debütált az élvonalban.

Ezt követően megint mi veszélyeztettünk, Andorka Kristóf előbb Komárominak adott nagy labdát, majd maga lőtt kevéssel mellé, a vezetést mégis ellenfelünk szerezte meg, egy visszapasszolt labdát követően Bogyó Károly talált be (1–0).

Újra átvettük az irányítást Vattamány Dávid bombájával majdnem egyenlítettünk, az ellentámadásból mégis a Bőny növelte előnyét, Mógor Dávid pörgetett a kapunkba (2–0). Nem a mi félidőnk volt…

 

A második játékrészt azonban jobban kezdtük, ennek az eredménye már a 24. percben szépítés lett. Komáromi szabadrúgásból Safarhoz passzolt, aki lekészítette labdát, Karacs Dániel pedig a kapuba bombázott (2–1).

Hamar újra kétgólos lehetett volna a hazai előny, de Vámosi két újabb bravúrt is bemutatott, így a 26. percben Komáromi remek passza után Andorka becsúszva szerzett gólja (2–2) már az egyenlítést jelentette!

Ebben az időszakban egyértelműen jobban játszottunk, a Bőnynek már a 28. percben meglett az ötödik faultja, mi pedig egyre közelebb jártunk a vezetés megszerzéséhez. Erre a 33. percig kellett várni, amikor Karacs labdát szerzett, és a kontra végén újfent Komáromi passzát követően Safar a jobb alsó sarokba lőtt (2–3).

A Bőny négy perccel a vége előtt átállt az öt a négyes játékra, miközben nekünk is összegyűlt az ötödik szabálytalanságunk, ellenfelünknek pedig egy alkalommal se fújták be a hatodik faultot – pedig többször is megtehették volna.

Megtették ezt a Bőnynél, igaz, teljesen jogos volt ez az ítélet, csak fájó volt, hogy nekünk is kijárt volna legalább egy kisbüntető. A tízest Vámosi nagy bravúrral kifogta, a játékvezető azonban visszafújta a lövést, és második sárga lappal kiállította a belépő Karacsot… A második kisbüntetőt már Bieder Tamás végezhette el, ő pedig kapu fölé lőtte a labdát!

Volt azonban még hátra másfél perc, amit öt a háromban kellett kivédekeznünk, de megtettük, sikerült, és ezzel ha a vártnál nehezebben is, de megszereztük a három pontot, és győzelemmel kezdtük az idényt! Sikerünk hasonlított a nagypályás csapatunkéhoz, ahogy ők Balmazújvárosban szombaton, mi most győrben fordítottunk 0–2-ről 3–2-re.

Folytatás pénteken, hazai pályán, a Dunaferr ellen!

A teljes mérkőzés