Félúton a célunk felé

  • 2018-06-10
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 803 Views

Félúton vagyunk. A Bőny elleni, csütörtöki győzelem után tovább küzdhetünk az élvonalban maradásért. Ahhoz, hogy ősztől is az NB I-ben lehessen a csapatunk, oda-visszavágós párharcban kell felülmúlnunk a Csömört. Ismerve az ebben a szezonban történteket, nem lesz könnyű ez a feladat…

A két csapat nem először csap össze egymással. A kupában már találkoztunk a Csömörrel, a Rubeola mind a két mérkőzést megnyerte. Hazai pályán ötgólos győzelmet aratott Jávor István együttese, hiába irányítottuk a találkozót, ellenfelünk lőtte a gólokat. A visszavágón a mérkőzés képe hasonlóan alakult az első találkozóhoz, irányítottuk a meccset, de az első gólt a Csömör szerezte meg, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A Rubeola szezonjáról azt érdemes még tudni, hogy miután az alapszakaszt megnyerte keleten és a kupában a fináléig jutott, a rájátszás során majdnem lemaradt a bajnoki címről. Az utolsó három fordulóban csupán egy pontot szerzett, de a Kincsem botlásának köszönhetően megtartotta az első helyét.

A Csömör a nyugati csoport győztese, a BME ellen játszott a másodosztály első helyéért két meccset. Hazai pályán 1–1-es döntetlen után idegenben kikapott, így már csak osztályozón van reménye a feljutásra. Mindez azt jelenti, hogy április 30-a óta nem nyert mérkőzést.

Érdemes megemlíteni azonban azt is, hogy Jávor Istvánnak voltak problémái, leginkább kapusfronton, de a hírek szerint hétfő este már visszatér az ellenünk is parádésan védő Varsányi Áron. Az előző szezonban még a Dunaferrben szereplő Józsa Tamás ugyanakkor eltiltás miatt kihagyja az első mérkőzést.

Nézzük a mieinket! Amint korábban azt többször is elmondtuk, az előző mérkőzéseken olyan bő kerettel számolhatott Safar Tony, amilyennel már nagyon régen, de így is volt egy-egy hiányzó. A legutóbb Karacs Dániel, most pedig újabb név került fel a sérültek listájára, Juhász Tamás combizomszakadást szenvedett.

Mindenesetre a fanatikus szurkolótáborral rendelkező Csömört hazai pályán nagyon nehéz lesz legyőznünk, de törekednünk kell rá, hogy minél jobb eredményt érjünk el idegenben is.

A találkozót élőben streameli a Futsal Hungary  19 órától, de várjuk szeretettel a szurkolóinkat a Csömöri Sportcsarnokba – nagy szükségünk van mindenkire!

A TALÁLKOZÓ ÉLŐBEN ITT: 

Share:

Vélemény, hozzászólás?