„Ezt most miért kellett, Labundy?!” Egy vártnál nehezebb győzelem

  • 2018-10-11
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1720 Views

Második csapatunk a vártnál nehezebben győzött az NB III-ban, az ötödik fordulóban, a Kastélydombi SE vendégeként, de a három pontnak köszönhetően megelőztük legnagyobb riválisunkat, a Városgazdát a tabellán. Az előzetes elvárásokhoz képest szorosabb győzelem természetesen nem Labundy Máté hibája, de hogy miért szerepel a neve a címben, az cikkünkből kiderül.

 

Rosszul kezdtük a találkozót, igyekeztünk dominálni és helyzeteket kialakítani, de ellenfelünk két kontrából, Mánya Dominik és Szekszárdi Balázs révén kétgólos előnybe került (2–0). Soóky Norbert a pályán kívülről és belülről is igyekezett felrázni a társaságot, és hamar jött a szépítés Könczey Balázstól (2–1).

Ezt követően testvére, Könczey Zsolt percei következtek, aki előbb egy végtelenül higgadt, majd egy szemfüles gólt szerzett, így hozzánk került az előny (2–3). A szünet előtt azonban ellenfelünk legjobbja, Varga László egyenlített (3–3). A Kastélydombi az első négy meccsén csak három pontot szerzett, ám a rendkívül fiatal átlagéletkorú csapat szépen helytállt ezen a mérkőzésen.

A mérkőzést azonban a második félidő közepén eldöntöttük, ehhez elég volt két remek perc, amikor igencsak hatékonyak voltunk. A 28. percben Könczey Balázs kétszer is betalált, ezzel triplázásig jutott, a 29. percben Labundy Máté pedig már háromgólosra növelte az előnyünket (3–6). Mivel az előtte lévő öt gólunkat a Könczey testvérek szerezték, a hatodik találat „belerondított” ebbe a sormintába, ezért a kispadon a társak azzal viccelődtek, hogy:

„Ezt most miért kellett, Labundy?!”

Harag természetesen nem volt, azonban a mérkőzésnek is voltak még érdekes periódusai, és esett még jó néhány gól. Varga ismét eredményes volt a hazaiaknál (4–6), majd debütánsunk, a Csakacsel Futsaltól érkező Molnár Márkó megszerezte első találatát a felnőttek között (4–7).

Újra háromgólos volt az előnyünk, de a játékvezetők egy kicsit izgalmassá tették a találkozót, mivel Czinege Norbertnek több faultját sem fújták be, valamint egy utánarúgását sem büntették sárga lappal, így duplázni tudott, márpedig a második találata egyértelmű szabálytalanságból indult, amikor nekünk kellett volna a hatodik fault után kisbüntetőt lőnünk.

A két gól között azonban a forduló előtt a csoport legeredményesebb játékosa, Soóky is betalált, így nem forgott igazi veszélyben a sikerünk, és végül – ha a vártnál nehezebben is, de – 8–6-ra győztünk. Legnagyobb riválisunk, a Városgazda viszont váratlan vereséget szenvedett, kikapott a Romhány otthonában, így a tabellát, az eddig hibátlan Hidegkút SC vezeti, mi pedig a második helyről várjuk a folytatást.

Share: