Érmek és válogatott meghívók – szép évet zárt az utánpótlásunk

  • 2018-06-05
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1868 Views

Véget ért a szezon U17-es és U20-as csapatunk számára. Mind a két együttes éremmel zárta az idényt, ráadásul ebből a korosztályból egy felnőtt- és két utánpótlás-válogatott játékos került ki. Visszatekintő.

Ezúttal először rendeztek körmérkőzéses, teljes szezont az utánpótlás két legidősebb korosztályánál, azaz a teljes mezőny oda-vissza játszott egy-egy mérkőzést egymással, rájátszás nélkül. A Ferencváros utánpótlását ebben az idényben is a Déli Futsal Club adta.

Kezdjük a fiatalabbakkal, az U17-esekkel, akik az első két meccsüket megnyerték, de utána három meccsből csak egyszer győztek. A kilencedik fordulóra már a középmezőnybe estek vissza, azt követően viszont hat fordulóban is gólzáport rendeztek, 102 (!) találatot szereztek és feljöttek a harmadik helyre. A hátralévő nyolc forduló mérlege öt győzelem és három vereség volt, ez pedig elég volt a bronzéremhez, ráadásul csak egy ponttal maradtunk le a második helytől.

A korosztályban több tehetséges játékos van, az NB III-as szezonértékelőnkben is kiemeltük a korát meghazudtolóan érett játékot mutató Csóh Patrikot, valamint a rendkívül a rendkívül gólérzékeny (68 találatig jutó!) Rónaszéki Botondot és a nagypályán a Videotonnál játszó Juhász Donátot. Utóbbi két futsalos a szezon során mutatott játékával ráadásul U18-as válogatott meghívót érdemelt ki!

Mint említettük, fiataljainknak lehetősége nyílt, hogy az NB III-ban is megmérettessék magukat, ahol csak az utolsó fordulóban csúsztak le a dobogóról. A harmadosztályban többnyire csak egy-két rutinosabb játékos segítette őket, az egyik sorunkat rendszerint az U17-esek adták, és nagyon szépen helytálltak.

Az U20-asok az első négy fordulójukat sikerrel vívták meg, az ETO azonban megállította őket. Az ezt követő öt fordulóban csak három meccset nyertünk meg, ám ezt egy hatos győzelmi széria követte, mielőtt a győriek újra megállítottak minket – igaz, ezúttal csak egy döntetlennel.

A következő három fordulót ismét behúztuk, mielőtt gyakorlatilag bajnoki döntőt játszottunk a Haladással. Ősszel hazai pályán legyőztük a szombathelyieket, ezúttal azonban kikaptunk, ezzel elszálltak a bajnoki címmel kapcsolatos reményeink. A Zalaegerszeget és a Nyírgyulajt ugyanakkor legyőztük, így az utolsó találkozón belefért a vereség a Csömörtől, így is sikerült megszereznünk az ezüstérmet.

Ennek a korosztálynak a legjobb játékosát hétről hétre láthatjuk az NB I-ben, Horváth Benedekre ráadásul ebben a szezonban már nemcsak az utánpótlás-, hanem a felnőttválogatottban is számítottak, ahol még gólt is tudott szerezni. Rajta kívül a házi gólkirályunkat, a 33 találatig jutó Fehér Dánielt, valamint a már az első csapatban is bemutatkozó kapusunkat, Bajusz Szabolcsot érdemes még kiemelni.

Mind a két csapatunkra büszkék lehetünk, és bízunk benne, hogy a korosztályból kiemelkedő srácok még sok örömöt hoznak a hazai futsalnak!

Share:

Vélemény, hozzászólás?