Egy perc alatt három gól – szenzációs pontszerzés Szombathelyen!

Csapatunk a 39. percben még háromgólos hátrányban volt Szombathelyen, a Haladás otthonában, ám a szenzációs hajrának köszönhetően kiegyenlítettünk az utolsó pillanatokban! 

FÉRFI FUTSAL NB I, 14. FORDULÓ
SWIETELSKY HALADÁS VSE–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 4–4 (2–0)
Szombathely
, Aréna Savaria, 500 néző. V: Czene-Joó, Kubicsek, Imrő
HALADÁS: Matyi – Márkus, Michel, Dróth, Santos – Sásdi (k), Péter, Horváth P., Németh P., Gyurcsányi, Hajmási, Vidák, Bencsik. Vezetőedző: Turzó József
FTC: Tóth Gy. – Safar, Komáromi, Andorka, Keresztury – Bajusz (k), Karacs, Szabó Zs., Horváth B., Jenei, Dénes, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
G: Horváth P. (12.), Santos (20.), Gyurcsányi (24.), Vidák (37.), ill. Karacs (34., 39., 40.), Safar (40.)

Amint írtuk is a mérkőzés előtt, rendkívül nehéz feladat várt ránk, hiszen az amúgy is erős Haladás két bombaigazolást hajtott végre a télen, hazatért Kazahsztánból Dróth Zoltán, a válogatott legjobbja, valamint a brazil Andersson Santos is Szombathelyre költözött.

Ennek megfelelően tudhattuk, hogy a mieink számára a megfelelő védekezés lesz a kulcs a találkozón. Még akkor is, ha mi is jól erősítettünk, új igazolásaink közül hárman is debütáltak az Aréna Savariában. A kapuban Tóth Gyula kezdett, a sérült Vámosi Marcell ezúttal nem tudott a csapattal utazni, így a tartalék ezúttal Bajusz Szabolcs volt. Bár Veszprémben már kerettag volt, Jenei Krisztián most lépett először pályára a Fradiban és az NB I-ben, rajta kívül pedig Szabó Zsolt is bevethető volt már.

Jól kezdtük a meccset, de aztán hátrányba kerültünk

Nem indult jól a meccs a hazatérő Dróth Zoltán számára, mert hamar megsérült. A harmadik percben Karacs Dániel kemény, de szabályos belépője után maradt a földön, és bár megpróbált visszaállni, látszott, hogy súlyosabb annál a sérülés, hogy végig tudja játszani a találkozót. A 12. percig nagyszerűen védekeztünk, gól nélkül tartottuk a Haladást, ekkor azonban Horváth Péter egy szép csel után kilőtte a bal alsót – Tóth Gyula nem sokat láthatott belőle (1–0).

Már egy perc sem volt hátra az első félidőből, amikor szöglethez jutott a Haladás, Gyurcsányi Zsolt keresztbe lőtt labdája pedig az új igazolásról, Santosról a kapunkba pattant (2–0). A szünet előtt még Komáromi Péternek volt egy veszélyes lövése, de megmaradt a hazaiak kétgólos előnye.

A második félidő elején egy szép kontra végén Gyurcsányi révén tovább növelte előnyét a Haladás (3–0), és úgy tűnt, eldöntötte a mérkőzést. Tíz perccel később sokkal inkább így tűnt, amikor továbbra is háromgólos volt a hazaiak előnye, és bár Karacs Dániel egy szöglet utáni bombagóllal szépített (3–1), akkor még azt gondoltuk, ez csak arra lesz jó, hogy legalább azt elmondhatjuk, centerünk a negyedik meccsén is gólt lőtt zsinórban.

Karacs zsinórban negyedszer talált be, de ez nem volt neki elég (Fotók: Németh Andrea)

Pláne így tűnt három perccel később, amikor öt a négyben ziccert hibáztunk, Vidák Balázs pedig az üres kapunkba gurított a saját térfeléről (4–1). A hazai tábor ekkor a „Játszik a Hali” mellett azt is énekelte, hogy ünnepel az egész város, mert kikapott a Ferencváros.

De nem kapott ki. 

Tovább támadtunk öt a négyben, ám ez sokáig nem hozott újabb gólt, egy perc és öt máspodperc volt hátra a mérkőzésből, de még mindig 4–1 volt az állás. Ekkor Karacs szép centermunka végén kilőtte a jobb alsó sarkot (4–2). Komáromi még ziccert is rontott, de a másik oldalon már labdát szerzett, így kontrázhattunk, amelynek végén Karacs újabb gólt, így mesterhármast jegyzett (4–3).

Safar bombája szenzációs pontszerzést hozott

Ez is csak szépségtapasznak tűnt, pláne, hogy a Haladás még kapufát is lőtt, valamint Keresztury Márton lövését is szögletre tolta a kapus. Három másodperc sem volt már hátra, ám a sarokrúgást követően Safar Tony 0,7 másodperccel (!!) a vége előtt kiegyenlített (4–4)!

Szenzációs pontszerzés volt ez, óriási szívvel küzdöttek a végsőkig a mieink, és nagyon értékes pontot szereztek a bajnokság egyik legjobb csapatától! Így nem ünnepelhetett a végén az egész város…

A teljes meccs

Share:

Vélemény, hozzászólás?