Csak a szünetig élt a remény

  • 2018-05-04
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 1505 Views

A férfi futsal NB I rájátszásában, az A-csoport 7. fordulójában a szünetben még vezettünk Berettyóújfaluban, de a hazai csapat a második félidőben megfordította a mérkőzést. 

FÉRFI FUTSAL NB I, RÁJÁTSZÁS, A-CSOPORT, 7. FORDULÓ
MVFC BERETTYÓÚJFALU–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 6–1 (0–1)
Berettyóújfalu, 500 néző. V: Újhelyi, Katona B., Tóth M.
MVFC: Tihanyi – Szabó P., Amílcar, Harmati, Rafael – Mezei (k), Daróczi, Francisco, Gál I., Trencsényi, Nagy D., Takács Z., Sergio. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio
FTC: Vámosi – Safar, Komáromi, Horváth B., Dénes – Tóth Gy. (k), Juhász, Jenei, Keresztury, Bencze. Játékos-edző: Safar Tony
G: Rafael (31.), Takács Z. (22.), Amílcar (24.), Gál I. (28.), Harmati (35.), Francisco (39.), ill. Komáromi (10.)
K: Sergio (13.), ill. Horváth B. (23.)

Az amúgy sem túl jó helyzetünket (egy pontot szereztünk a rájátszás során) tovább rontotta az alapszakasz bajnoka ellen, hogy három kulcsjátékosunk is kiesett a találkozó előtt. Karacs Dániel és Andorka Kristóf mellett nem számíthattunk Szabó Zsoltra sem, aki ráadásul a következő mérkőzéseken sem léphet majd pályára eltiltás miatt. És akkor még nem beszéltünk a régebb óta sérült Birinyi Balázs, Vattamány Dávid párosról…

Ennek ismeretében két tényezőben biztosak lehettünk a mérkőzés előtt: nem mi irányítjuk majd a találkozót, és olyanok is több lehetőséget kapnak majd, akik eddig kevesebbet játszottak. Az előbbi helyzet következménye az volt, hogy többnyire a saját kapunk előtt voltunk, szívósan kellett védekeznünk, Vámosi Marcellnek pedig már az első perctől kezdve bravúrokat kellett bemutatnia.

Az első adandó lehetőséggel ezúttal azonban jobban éltünk, mint az előző hetekben. Egy felpörgő labdára Komáromi Péter csapott le, és a kilépő kapus mellett a hálóba gurított (0–1)! A vezető találat után nőtt a Berettyóújfalu nyomása, ám egy kontrát követően Loch Sergio utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállították. Az emberfölényes helyzetet nem tudtuk gólra váltani, így 1–0-s előnnyel mentünk a szünetre.

A második játékrész azonban pocsékul kezdődött a számunkra, két pontrúgás után két gólt szerzett a hazai csapat, előbb Sergio, majd Takács Zoltán vette be a kapunkat (2–1). A 23. percben Horváth Benedek összeütközött egy hazai játékossal, fault volt, de egyáltalán nem lapos szerelés, a játékvezető azonban kompenzált, és ahogy Sergiót, úgy (ezúttal is túlzóan) a mi játékosunkat is kiállította.

A Berettyó gólra váltotta emberfölényét, Amílcar bombázott védhetetlenül a kapunkba (3–1). A kapott gól után átálltunk öt a négyre, betalálni nem tudtunk, Gál István azonban gólt lőtt egy labdaszerzést követően (4–1). Öt perccel a vége előtt Harmati Tamás szerencsés találattal növelte a hazaiak előnyét (5–1), majd még Francisco is betalált, beállítva ezzel a 6–1-es végeredményt.

Az újabb vereséggel az egyetlen esélyünk az maradt feljebb lépni a csoportban, ha megnyerjük a következő két találkozónkat, hazai pályán a Dunaferr, idegenben a Nyírgyulaj ellen. Ha ez nem sikerül, akkor a másik csoport utolsó helyezettjével játszunk ki-ki meccset azért, hogy osztályozón kiharcolhassuk a bennmaradást.

Share:

Vélemény, hozzászólás?