Búcsú a kupától

Elbúcsúztunk a Magyar Kupától, miután az idegenbeli vereséget követően hazai pályán is kikaptunk a Rubeola FC Csömörtől.

 FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA–RUBEOLA FC CSÖMÖR 3–4 (0–1)
Elek Gyula Aréna
, 150 néző. V: Kovács G. P., Zimonyi, Leél-Őssy
FTC: Tóth Gy. – Safar, Komáromi, Andorka, Keresztury – Bajusz (k), Szabó Zs., Horváth B., Jenei K., Dénes, Vattamány. Játékos-edző: Safar Tony
CSÖMÖR: Varsányi – Érsek, Jenei O., Viz, Husz – Gárdosi (k), Tősér, Nehéz, Maruzsi, Beke, Várkonyi, Varsányi, Csendes, Józsa. Vezetőedző: Jávor István
G:
Komáromi (31.), Horváth B. (37.), Keresztury (37.), ill. Nehéz (16.), Jenei O. (30.), Maruzsi (30.), Józsa (34.)
Tj: 9–3-as összesítéssel a Csömör

Nehéz helyzetből vártuk a visszavágót, mivel az első mérkőzésen ötgólos hátrányba kerültünk, így tudtuk, amellett, hogy öt gólt kell szereznünk, ha ellenfelünk betalál, hétszer kell megzörgetnünk a Csömör hálóját, ha tovább akarunk jutni.

A találkozó elejétől beszorítottuk ellenfelünket a kapujához és több helyzetet is kidolgoztunk. Az első nagy lehetőség Safar Tony előtt adódott, aki szabadrúgásból lőtt fölé, majd a második veszélyes kísérletet is játékos-edzőnk jegyezte. A 8. percben Szabó Zsolt lövését védte nagy bravúrral Varsányi Áron, majd Keresztury Márton bombáját is kitornázta.

Nem volt veszítenivaló időnk, átálltunk az öt a négyes játékra. A játék képe azonban nem sokat változott, mezőnyfölényünk meddő volt. Azzal a nagy különbséggel, hogy a 16. percben nem sikerült időben visszacserélnünk a kapusunkat, Nehéz Krisztián pedig – egy jó kidobást követően – a kapunkba csúsztatott, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését (0–1).

A második félidőt jól kezdtük, mert egy szépen végigjátszott támadást Komáromi Péter góllal fejezett be (1–1). Közelebb zárkóznunk azonban nem sikerült, ám itt nem feltétlenül csak mi voltunk a hibásak, a 28. percben ugyanis a játékvezető teljesen érthetetlen módon azonnali pirossal kiállította Szabó Zsoltot egy faultot követően.

Ezzel újabb két percet veszítettünk a felzárkózási lehetőségben, ráadásul Jenei Ottó növelni tudta a vendégek előnyét (1–2). Miután kiegészülhettünk, azonnal átálltunk az öt a négyes játékra, ám szinte rögtön el is veszítettük a labdát, amit Maruzsi Máté az üres kapuba gurított (1–3).

Ezt követően már egyenlő létszámmal támadtunk, sőt, kapust is cseréltünk, így a télen igazolt, 19 éves Bajusz Szabolcs bemutatkozott a felnőttcsapatban. Egy perccel később a kezdőkörnél küzdött egymással két játékos, a játékvezető Vattamány Dávidot látta szabálytalannak, és őt is azonnal kiállította…

Három perccel később Józsa Tamás egy szerencsés góllal növelte a vendégek előnyét, ám a végén legalább szépíteni tudtunk, Horváth Benedek és Keresztury Márton is betalált, kialakítva ezzel a 3–4-es végeredményt.

A kupasorozat így véget ért a számunkra, folytatás a bajnokságban pénteken, a Veszprém ellen.

Share:

Vélemény, hozzászólás?