Bravúros második hely a női Thelena Kupán!

Hamarosan kezdetét veszi a női bajnokság, így a felkészülés jegyében lányaink részt vettek a 15. alkalommal megendezett Thelena kupán, Tolnán, amely 8 csapat részvételével zajlott.

A mieinknek kezdésre nem jutott könnyű ellenfél, hiszen az NBI-es Gyulai Amazonokkal kellett összecsapni, de lányaink érett játékot mutattak, és megfelelő koncentrációval 2-1 győzelmet arattak a papíron esélyesebb ellenféllel szemben. Sok idő azonban nem maradt az örömre, mert rögtön jöhetett a házigazda, a magyar kupa címvédője. Lányaink ezen az összecsapáson sem ijedtek meg és egy szép átlövés után a vezetést megszereztük. Sokáig úgy tűnt, hogy a győzelem is meglehet, de rutinos ellenfelünk egyenlíteni tudott a hajrában, bár az utolsó szó majdnem a miénk volt. Kókány lövése a kapufán csattant az utolsó pillanatokban. Jöhetett az utolsó csoportmeccs, ahol „csak” nyerni kellett a továbbjutáshoz, és nem is botlottak Soóky Norbert tanítványai, magabiztos sikert arattak a bonyhádiak ellen, így jöhetett az elődöntő.

A négy között egy újabb első osztályú ellenfél következett a Miskolci Vénusz személyében, de ők sem jelentettek akadályt, és szép gólokat szerezve fölényes győzelemmel abszolválták a döntőbe kerülést.
A döntőben ismét a házigazda Tolna következett, ahol bíztunk az újabb bravúrban, de ezúttal nem sikerült kihasználni a helyzeteket, míg ellenfelünk egyszer betalált, így ha minimális különbséggel, de elveszítettük a finálét.
Az ezüstérem mellé a legjobb kapus díját is elhoztuk. Móczik Alexandrát választották a torna legjobb kapusának! A lányok így is minden dicséretet megérdemelnek, mert érett, kreatív játékot mutatva több első osztályú ellenfelet is legyőzve végeztek a második helyen, ami biztatónak tűnik a szezonkezdet előtt.


Csoport mérkőzések:

Ferencváros – Gyulai Amazonok 2-1
Ferencváros – Tolna-Mözs 1-1
Ferencváros – Bonyhád 3-1

Elődöntő:
Ferencváros – Miskolci Vénusz 4-0

Döntő:
Tolna Mözs – Ferencváros 1-0

Share: