Bombaigazolás – Tóth Gyula hazatért!

  • 2018-01-08
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 4013 Views

Vezetőségünk a napokban mindenben megállapodott Magyarország első számú kapusával, Tóth Gyulával, aki miután felbontotta szerződését a Rába ETO-val, aláírt hozzánk. Az ízig-vérig fradista futsalos így hazatért a Ferencvároshoz, hogy nálunk fejezze be pályafutását, valamint hogy elkezdje kapusedzői karrierjét is. 

Tóth Gyula Gödöllőn kezdte meg a futsalpályafutását, majd 2008-ban lett az FTC játékosa, ahol épp korábbi klubja ellen húzta magára először a Fradi-címeres mezt. Csapatunkban három szezont húzott le, 2011-ben bronzérmet ünnepelhetett a csapattal. Ezt követően a Dunakeszi Kinizsi játékosa volt, majd a Rába ETO-hoz igazolt, amellyel mindhárom teljes szezonja végén bajnoki aranyat ünnepelhetett.

Tóth Gyula a mienk (Fotók: Németh Andrea)

A magyar válogatott első számú kapusa ősszel a Japán elleni felkészülési mérkőzésen már a 100. mérkőzését ünnepelte címeres mezben. Bár már korábban is szóba került a visszatérése, most döntött úgy, ez a legmegfelelőbb időpont, hogy újra a Ferencváros játékosa legyen.

„Úgy éreztem, eljött az idő a váltásra, és amikor meghoztam ezt a döntést, nem volt kérdés, melyik klubnál szeretném folytatni a pályafutásomat – mondta Tóth Gyula az ftcfutsal.hu-nak. – A futsalnak hála, sokan ismernek, rengeteget kaptam ettől a sporttól, itt az ideje visszaadni valamit belőle, ehhez jobb helyet nem találhattam a Fradinál. Hogy mit jelent nekem ez a csapat? Mindent! Hazatértem.”

Az őszi szezon során az idén berobbant Vámosi Marcell volt az első számú kapusunk, a 21 éves játékos végigvédte idei találkozóinkat, ráadásul nem is akárhogy, a válogatott szakmai stábja is felfigyelt a teljesítményére. Tóth Gyula több alkalommal is látta védeni a fiatal játékost, várja a közös munkát vele.

„Nyugodtan mondhatom, előttem az utódom. Úgy látom, amellett, hogy megvan a kellő tehetsége, rendkívül nagy alázattal áll a futsalhoz, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a pályafutása. Bízom benne, hogy tudok neki és a többi kapusnak is segíteni abban, hogy még jobbá váljanak, és sikeres lesz a közös munkánk.”

Interjú

Tóth Gyula-interjú

Az első interjú Tóth Gyulával a hazatérését követően.Az átigazolásról bővebben: http://bit.ly/tothgyula

Közzétette: FTC Futsal – 2018. január 8.

Share:

Vélemény, hozzászólás?