Akit senkinek sem kell bemutatni – Bita László újra Fradi-mezben!

  • 2018-07-09
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 3285 Views

Nehéz lett volna jobban indítanunk az átigazolási időszakot, ugyanis a hazai futsal egyik legismertebb játékosával, Bita Lászlóval erősítettük meg a csapatunkat! A válogatott futsalost négy év után újra zöld-fehérben láthatjuk az ősztől. Első nyári szerzeményünk boldogan és elégedetten nyilatkozott honlapunknak.

A cím igaz, Bita Lászlót valóban senkinek sem kell bemutatni, de a rend kedvéért mégis megtesszük. A kiismerhetetlen cseleiről ismert futsalos tíz évvel ezelőtt igazolt először hozzánk, Gödöllőről érkezett és három évig volt a mieink játékosa, ez idő alatt bronzérmet ünnepelhetett az NB I-ben. Ezt követően – egy féléves visszatéréstől eltekintve – a Dunakeszi Kinizsi játékosa volt, ahonnan még az NB II-ből is be tudott kerülni a válogatottba. Visszatéréséről és várakozásairól nyilatkozott az ftcfutsal.hu-nak.

– Őszől újra a Fradi futsalosa leszel, miért döntöttél most a váltás mellett?
– Az elmúlt hét évben sajnos jelentős mennyiségű időt kellett kihagynom sérülések miatt, de ezek sem tudtak megállítani abban, hogy szép sikerek részese lehessek az ott töltött idő alatt. Akármennyire is kellemes volt a Dunakeszin töltött időszak, egy idő után új kihívások elé kell nézni, és úgy éreztem, mostanra ért meg bennem annyira ez az érzés, hogy komolyabb váltásra szánjam el magam.

– Volt máshonnan ajánlatod?
– Igen, több helyről is érkezett megkeresés, de végül azért tettem le a voksomat a Ferencváros mellett, mert a dunakeszis éra előtt itt rendkívüli sikereket értünk el azokkal a játékosokkal, akikkel nemcsak csapattársak, hanem barátok is vagyunk. Úgy néz ki, minden feltétel adott ahhoz, hogy ezt belátható időn belül meg tudjuk ismételni.

– Kiegyenesedett már a lábad? Ha érted, mire gondolunk…
– Értem, persze! Nem, de dolgozok rajta, hogy a másik lábam is hasonlóan furán álljon, és akkor talán még jobban megy majd a játék… Hátha ebben rejlik nálam a titok nyitja!

– Komolyabbra fordítva a szót, a szurkolók tudják, ha a pályán vagy, biztosan történik valami különleges. Így lesz ez a következő szezonban is?
– Olykor – na jó, gyakran – előfordul, hogy nem az egyszerű megoldásokat választom, hanem egy nehezebb, de látványosabb eszközzel igyekszem a labdát megjátszani. Próbálom élvezni a játékot, hiszen mi másért űznénk ezt a sportágat, ha nem ezért? Legalábbis az elsődleges szempontok között ott kell lennie ennek, véleményem szerint. Mióta futballozok vagy futsalozok mindig is megfigyelhető volt a játékomat illetően, hogy a fentebb említett módon is kifejeződik az, hogy az élvezetességre törekszem, és ezt a továbbiakban is szeretném megőrizni.

Az aláírás pillanata

– Lesznek ismerős arcok a csapatban, Tóth Gyulának például biztosan nem kell majd bemutatkoznod…
– Tóth Gyuszival az előzőleg itt töltött időszakban is csapattársak voltunk, majd utána Dunakeszin is egy darabig. A jelenlegi keret többségét ismerem, de bízom benne, hogy lesznek még rajtuk kívül is ismerős arcok, akik ide teszik át a székhelyüket a nyáron.

– Mit jelent Neked a Ferencváros?
– Nem mondhatom magam tősgyökeres ferencvárosinak, ami a labdarúgást illeti, mivel Zalaegerszegen születtem és nevelkedtem. Viszont a futsalpályafutásom alatt ez volt a második klub, amelynél szerephez jutottam, és az első, ahol igazán komolyhoz. A szurkolók rendkívüli hangulatot tudnak teremteni, amelyben a múltban itt töltött évek alatt többször is volt részem, és nagyon remélem, hogy még többször lesz is. A Fradi egy olyan hely, ahová már csak a múltbéli sikerek alapján is nagyon szívesen jövök játszani és remélem, beigazolódnak majd az itt eltölteni kívánt években ezek a remények.

Share: