A szezon legfontosabb meccse következik!

  • 2018-04-27
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 2000 Views

Nem túlzás: a szezon legfontosabb mérkőzése következik! Ma este 20.30 órától a DEAC-ot fogadjuk hazai pályán, az Elek Gyula Arénában, ahol nagy lépést tehetünk afelé, hogy a következő szezonban is az NB I-ben szerepelhessünk. Pontosítunk: nagy lépést kell tennünk érte!

 

Nem így terveztük. És nem is így tűnt a szezon során. Kicsit döcögősen, de jól kezdtük az idényt a Bőny elleni, idegenbeli győzelemmel, aztán egy nehezebb időszak után az első szakasz végét már az elvárások felett teljesítettük: győzelem itthon a Berettyóújfalu ellen, idegenbeli iksz a Győr otthonában.

Akkor nem gondoltuk, hogy ez lesz. Akkor sem, amikor hazai pályán a Rába ETO-t is legyőztük az alapszakasz végén. A rájátszás azonban abszolút nem úgy alakult, ahogy elterveztük – (reméljük,) eddig.

Kikaptunk a Debrecentől idegenben, itthon az MVFC-től, majd, ami még fájóbb, a Nyírgyulaj is elvitte a három pontot az Elek Gyula Arénából. Volt két hetünk, hogy felocsúdjunk a fájdalomból, hogy összeszedjük magunkat, és felkészüljünk a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére.

Safar Tony bizakodó – igaz, ma jobban örülne egy sima győzelemnek, mint egy utolsó pillanatos találatnak (Fotó: Németh Andrea)

„Sajnálom, hogy rosszul kezdtük a rájátszást. Nagy pozitívum az egész során, hogy a védekezésünk rendben van, a játékunk is szép, a kapu előtti megfelelő összpontosítás azonban nagyon hiányzik – mondta Safar Tony játékos-edzőnk. – Ma ezen a területen is jól kell teljesítenünk! Látom a srácokat a mindennapi munka során, úgy érzem, hogy ma meglesz a győzelem, aztán pedig szeretnénk a további mérkőzéseken is pontokat gyűjteni.”

A találkozó előtt egy érdekes statisztikára lettünk figyelmesek: az első gólnak nagy jelentősége lehet! A szezon során csak a Veszprém elleni idegenbeli találkozón veszítettünk akkor, amikor mi szereztük meg a vezetést, és csupán az Aramis tudott ilyen esetben pontot szerezni. Az összes többi meccsen a mienk lett a három pont, ha a mi nevünk mellé került az 1–0.

Karacs Dániel az elmúlt 7 meccséből 6-on eredményes volt, ezeken a találkozókon 8 gólt szerzett (Fotó: Micheller Szilvia)

Így volt ez a második DEAC elleni mérkőzésünkön is, amikor 3–0-ra nyertünk, ám a másik két alkalommal a DEAC megszerezte és meg is őrizte az előnyét. A sorminta alapján (vereség-győzelem-vereség) ma nekünk kellene elhagyni nyertesen a pályát, de ennél persze bonyolultabb lesz a helyzet.

Jó hír, hogy a szakmai stáb számíthat az elmúlt időszakban leggólerősebb játékosunkra, Karacs Dánielre. Kulcsembereink (köztük Komáromi Péter, Horváth Benedek, Andorka Kristóf, Szabó Zsolt) is mind bevethetőek, sőt, a héten már Birinyi Balázs is a társakkal mozgott, igaz, az ő játékára kevés ma az esély, ahogy Vattamány Dávidéra is.

Kezdés ma, 20.30 órakor az Elek Gyula Arénában – nagy szükségünk van mindenkire, gyere és szurkolj nekünk!  

Andorka Kristófon (balról), Horváth Benedek és Komáromi Péteren is sok múlhat

Share:

Vélemény, hozzászólás?