A sírból hoztuk vissza, győzelem, még él a remény!

  • 2018-06-04
  • Kántor Barnabás
  • Top hírek
  • 0
  • 4054 Views

A férfi futsal NB I 9. helyért zajló párharcában kétgólos hátrányból egyenlítettünk a rendes játékidő végére, majd a hosszabbításban legyőztük a Bőnyt, így megtartottuk az esélyünket a bennmaradásra!

FÉRFI FUTSAL NB I, HELYOSZTÓ, A 9. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
BŐNY-SZAVILL CONSULTING–FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 3–4 (1–1, 2–2, 0–1, 0–0) – hosszabbítás után
Győr, Magvassy Sportcsarnok V: Wittner, Kovács G., Sipos L.
BŐNY: Balikó – Harnisch, Pinczés, Bogyó, Zobák – Takács N. (k), Kovács M. (k), Rajzinger, Nyíregyházky, Vas Á., Mógor, Bieder, Kis J.
FTC:
Tóth Gy. – Safar, Birinyi, Andorka, Vattamány – Vámosi (k), Karacs, Szabó Zs., Juhász, Horváth B., Jenei, Dénes, Bencze. Játékos-edző: Safar Tony
G: Vas Á. (18.), Harnisch (30., 32.), ill. Karacs (16.), Safar (34.), Vattamány (40., 42.)

Mint megírtuk, Komáromi Péter eltiltása ellenére bővült a keretünk a pénteki összecsapáshoz képest, hiszen Szabó Zsolt és Jenei Krisztián is visszatért, sőt, Karacs Dániel is bevethető volt, aki a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. A vendégek szinte teljesen ugyanazzal a kerettel vágtak neki az összecsapásnak, mint a legutóbb.

A mérkőzés azonban egészen más képet mutatott, jóval több helyzet volt mindkét oldalon, mint a legutóbbi meccsen. A mi térfelünkön leginkább Harnisch Ákos veszélyeztett, a másikon a félidő elején Horváth Benedek került a legtöbbször helyzetbe, de Vattamány Dávid is betalálhatott volna, Safar Tony pedig majdnem öngóllal borzolta a kedélyeket.

A félidő második felében már pályára lépett Karacs Dániel is. A 16. percben labdát szerzett, majd Juhász Tamással játszott össze, a visszakapott labdát pedig a bal kapufa mellé tekerte (0–1)!

Hamar jött azonban a válasz, a Bőny nagyon ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, és egy szép kombináció végén – ahogy pénteken, most is – Vas Ádám volt eredményes (1–1). Nagyon igyekeztünk, hogy visszaszerezzük a vezetést a szünet előtt, de Safar mellé-, Szabó Zsolt pedig a lécre lőtte a labdát.

Fradi-helyzetekkel kezdődött a második félidő, melynek a közepe igencsak parázzsá vált egy-egy keményebb belépőt követően. Horváth előtt megint adódott lehetőség, de nem tudott élni vele, a másik oldalon viszont Harnisch megtette.

Előbb éles szögből lőtt kevéssel mellé, de Tóth beleért, így szöglet jött, ám azt követően már nem hibázott (2–1). Két perccel később pedig egy kontrát követően bemutatott egy cselt, majd jobbal a kapunkba lőtt (3–1).

A kétgólos hátrány miatt átálltunk az öt a négyes játékra, ami hamar eredményt hozott, Safar szépített (3–2). Eközben azonban összejöttek a faultjaink, Bogyó Károly végezhetett el nem sokkal később kisbüntetőt, de Tóth hárított!

Átállt a Bőny is öt a négyre, hogy labdát tartson és húzza az időt. Az utolsó percben mégis ki tudtunk egyenlíteni! Safar ívelt Karacs felé, centerünk fejjel Vattamány Dávidhoz passzolt, aki ezúttal higgadt maradt, két perccel korábban elrontotta ziccerét, most nem (3–3), jöhetett a hosszabbítás!

Ahol aztán megint nem rontotta el! Andorka Kristóf gyönyörű szólóját követően ismét Vattamány elé került a labda, és ugyanúgy a bal sarokba lőtt, 3–4! A játékvezetők kezezést láttak Safarnál, így újabb kisbüntetőt lőhetett a Bőny, de Tóth ezt is megfogta!

Harminc másodperccel a vége előtt Safar kivágott még egy labdát a kapu torkából, sikerült kihúznunk, így győztünk!

Él még a remény, csütörtökön, 20:30-tól folytatás hazai pályán!

Share:

Vélemény, hozzászólás?