7. hely és gólkirálynői cím a karácsonyi futsal fesztiválon!

Hiába volt nyakunkon a karácsony, lányaink nem bejgli sütéssel, hanem futsallal töltötték az ünnepek előtti utolsó hétvégét. Szigetszentmiklóson rangos női futsal tornát rendeztek, ahol a női szakág legjobbjai voltak jelen, hiszen az NBI-ből a Szekszárd kivételével az összes csapat elindult. Rajtuk kívül az NBII keleti csoport listavezetője, a Debrecen, és a mi csapatunk, mint a másodosztály nyugati elsője. A csoportok sorsolásánál nem voltunk túl szerencsések, hiszen az NBII-es DEAC mellett a magyar bajnok Hajduböszörmény és a magyar kupagyőztes Tolna került a négyesünkbe.

A két NBI-es élcsapat ellen hiába voltunk mezőnyben egyenrangú ellenfelek, a kapu előtt hiányzott higgadtság, és a rutin, így mind a két esetben kikaptunk. A kvartett harmadik meccsén a Debreceni Egyetem ellen léptünk pályára, ahol végre sikerült gólokat szerezni, aminek köszönhetően megnyertük a találkozót, így harmadik helyen zártuk a csoportmeccseket.

Vasárnap az alsóházban küzdöttünk az 5-8 hely valamelyikéért. Elsőre a Gyulával találkoztunk, ahol talán a legrosszabbul védekeztünk, amit mutat, hogy öt gólt is kaptunk. Ennek ellenére megnyerhettük volna a találkozót, hiszen lányaink is öt találatig jutottak, és mellette öt 10 méterest is lőhettünk, de egyet sem sikerült értékesíteni. Jöhettek a hatméteresek, de hiába védett ki Móczik egyet, sajnos két lövésünk is a kapufa éléről kifelé pattant, így végül a 7-8. helyért játszhattunk. Az utolsó helyosztón a szintén első osztályú Miskolci Vénusz volt az ellenfél, ahol hamar hátrányba kerültünk, de gyorsan jött az egyenlítés, majd a fordulás után két gólt szerezve magabiztosan nyertünk.

Lányaink remekül helyt álltak egy nagyon jó szervezésű, nagyon erős tornán, ahol csoportunk erősségét mi sem jelezte jobban, hogy két ellenfelünk játszotta a döntőt, ahol végül a Hajduböszörmény győzedelmeskedett. A hetedik hely mellett elhoztunk egy rangos díjat is, hiszen támadónk, Bernhard Berni lett a torna Gólkirálynője!

Gratulálunk neki és az egész csapatnak!

Csoportmeccsek:

Ferencváros – WSH Tolna-Mözs 0-3
Ferencváros – Hajduböszörményi TE 0-2
Ferencváros – Debreceni Egyetemi AC 3-2

5.-8. helyért:

Ferencváros – Gyulai Amazonok 5-5 büntetőkkel 1-2
Ferencváros – Miskolci Vénusz 3-1

Share: