Három játékosunk, Komáromi Péter, Horváth Benedek és Birinyi Balázs is meghívót kapott a felnőtt futsalválogatottba. A nemzeti csapat augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést Kecskeméten az Európa-bajnoki pótselejtezőre.

 

A válogatott augusztus 25-ig készül Kecskeméten, majd a rá következő héten újabb háromnapos edzőtábort követően Horvátországban játszik három felkészülési mérkőzést. A közvetlen felkészülést szeptember 6-án kezdi meg a csapat a 12-i, Lengyelország elleni pótselejtezőre, amelyet Miskolcon rendeznek meg.

Három játékosunk közül a legrutinosabb Komáromi Péter a válogatottnál, aki honlapunknak elmondta, nagyon örül neki, hogy ezúttal már két FTC-játékossal is együtt készülhet a nemzeti csapatnál, és reméli, ők is megtapasztalhatják, milyen a nemzetközi színvonal.

A 18 éves Horváth Benedek második alkalommal készülhet együtt a legjobbakkal, mérkőzésen még nem léphetett pályára, de bízik benne, hogy ennek is hamarosan eljön az ideje.

„Nagyon örülök a meghívónak! Most hívtak be másodjára, már az előző alkalom is nagy élmény volt, és sokat tanultam belőle – mondta Horváth az ftcfutsal.hu-nak. – Remélem, minél előbb bemutatkozhatok a csapatban, nagy megtiszteltetés lenne pályára lépni a felnőttválogatottban.”

A keretben az egyetlen abszolút újonc Fradi-játékos Birinyi Balázs, akit ennek ellenére nem ért teljesen váratlanul, hogy meghívót kapott.

„Az idény végén több meccsünket is megtekintette élőben Sito Rivera szövetségi kapitány, ezt követően Safar Tony már jelezte, hogy tetszett neki a játékom – árulta el Birinyi. – Amikor elkezdtem a futsalt, az volt a célom, hogy egyszer felvehessem a címeres mezt a felnőttválogatottban. Ha minden jól megy, erre lesz is lehetőségem. Természetesen szeretnék bekerülni a szűk keretbe is a lengyelek elleni két mérkőzésre, de magammal szemben csak annyi elvárásom van, hogy kihozzam a legtöbbet a játékomból, a többi pedig nem rajtam múlik.”